Ειδησεογραφικό site

Τόσκας: «Παραμυθάκι» ότι δεν αντιμετωπίσαμε τον Ρουβίκωνα

436

Για την υπόθεση Μπουτάρη κατηγόρησε την ΝΔ ότι έχει στρώσει το χαλί σε ακροδεξιές παρέες – Μίλησε για μείωση της εγκληματικότητας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί 800 αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων

Για την δράση του Ρουβίκωνα, την εγκληματικότητα και την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη μίλησε  ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας μίλησε για τις μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας, όπως η αποκάλυψη του εργοστασίου με λαθραία τσιγάρα, την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών καθώς και σπείρες διαρρηκτών, τονίζοντας ότι αντί να προβάλλονται τέτοια θέματα, τελικά προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως ο Ρουβίκωνας.

Όπως είπε, η δράση τέτοιων ομάδων προκαλεί περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως είπε έχουν συλληφθεί 67 άτομα στη διάρκεια των δυο ετών και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει τη δράση τους.

Απαντώντας σε συνδικαλιστές, ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κατευθύνσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και ότι είναι «παραμυθάκι» ότι δεν έχουν εντολές οι αστυνομικοί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Μιλώντας για την εγκληματικότητα, τόνισε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει μείωση την τελευταία τριετία. Μάλιστα αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρίγκιπα Κάρολου στην Αθήνα, τονίζοντας δεν υπήρχε περίπτωση να περπατούσαν στους δρόμους της Αθήνας αν υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουν αφαιρεθεί 800 αστυνομικοί από την φύλαξη προσώπων, απαντώντας στον Πρόεδρο του Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρ. Γερακαράκο, ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Μάλιστα, ο κ. Τόσκας είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν «φαγωθεί» οι συνδικαλιστές γιατί κάνουν λέει περιπολίες αστυνομικοί 45 ετών.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και την κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το γεγονός αυτό μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο κ. Τόσκας κατηγόρησε την ΝΔ ότι έχει στρώσει το χαλί σε ακροδεξιές παρέες.

«Η ΝΔ έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία, παρά τις διαφωνίες, σημειώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.