Ειδησεογραφικό site

Τόνια Αντωνίου: «Αγνώμονες πρώην ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικές καρέκλες…»

704

Ως «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» χαρακτηρίζει την ηγετική ομάδα του Μαξίμου και της ΝΔ το μέλος της Ε.Γ. του Κινήματος Αλλαγής Τόνια Αντωνίου. Όσον αφορά τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η πρώην βουλευτής αναφέρει ότι σηματοδοτούν την αγνωμοσύνη και τη γοητεία της εξουσίας χωρίς αρχές και αξίες.

Στον Χρήστο Δ. Δρούζια

Αναφορικά με τις εθνικές εκλογές αποκαλύπτει ότι έχει θέσει την υποψηφιότητά της στα όργανα του Κινήματος για την εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα της Β΄ Αθηνών ενώ, όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπογραμμίζει ότι «ο λαός θα αποφασίσει πια είναι η σωστή στρατηγική και εμείς θα πράξουμε σύμφωνα με την εντολή του».
Πώς βλέπετε τα πρώτα βήματα του Κινήματος Αλλαγής και τι κατά τη γνώμη σας πρέπει να προσέξετε στον δρόμο προς τις εκλογές;
Το Κίνημα αλλαγής είναι πια μια πραγματικότητα. Δύσκολο εγχείρημα. Λίγοι πίστεψαν στην επιτυχία αυτού του πολιτικού στόχου όμως οι πολίτες το αγκάλιασαν με χαρά -212.000 συμμετείχαν στις εκλογές για πρόεδρο- διότι υπάρχει κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα για έναν ΝΕΟ, πραγματικό, προοδευτικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό φορέα στη χώρα.
Πρέπει να ανατρέψουμε τους εκλογικούς συσχετισμούς για να υπάρξει νέα πορεία για τη Ελλάδα. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και προδομένοι από την κυβέρνηση. Είναι η μοναδική κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη αναντιστοιχία λόγων και έργων και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, είτε το ομολογούν είτε όχι.
Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα όραμα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, που θα πιστέψει σε αυτό και θα αγωνιστεί γιατί θα βλέπει και τον εαυτό του να συμμετέχει και να καλυτερεύει.
Υπάρχουν δύο βασικές κινητήριες δυνάμεις που διέπουν την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων σήμερα.
Η πρώτη σχετίζεται με την ανάγκη βελτίωσης της οικονομικής τους θέσης, είτε βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε πάνω από αυτά.
Η δεύτερη σχετίζεται με την ανάγκη διαχείρισης της υπαρξιακής ανασφάλειάς τους. Ξεκινά από τις οικονομικές απώλειες, οι οποίες συνδυάζονται με την αύξηση του προσδόκιμου της ηλικίας (άρα και μεγαλύτερες απαιτήσεις για το μέλλον), το Μεταναστευτικό που απειλεί την ευστάθεια των οικονομικών συστημάτων πρόνοιας και τέλος τα ζητήματα εθνικής ταυτότητας.
Συγχρόνως, τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, η επιθετικότητα της Τουρκίας, το ζήτημα των Σκοπίων δημιουργούν μια επιθετική αιχμή στην πολιτισμική υπαρξιακή ασφάλεια των Ελλήνων.
Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει με προσοχή και πειστικά να απαντήσει σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα μέσω του σχεδίου «Ελλάδα» για να ξανανιώσουν οι πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΧΑΖΕΙ
Τι απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη ΝΔ;
Είμαστε κατά της δημιουργίας μετώπων γιατί διχάζουν, πολώνουν τους πολίτες και η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεννόηση και συνέργεια. Για εμάς η ηγετική ομάδα του Μαξίμου και η ΝΔ είναι απλά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος,
Ο δήθεν αριστερός Τσίπρας με επιλογή του μια χαρά κυβερνά με τον Καμμένο και τα στελέχη της Καραμανλικής Δεξιάς. Με μια βαθιά αντίληψη, καθεστωτική, πελατειακή και σκληρά νεοφιλελεύθερη. Είναι η κυβέρνηση που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια….
Με τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αντιπαλότητα. Τον πίστεψαν αλλά τώρα αντιλαμβάνονται την πολιτική εξαπάτηση. Οι πολίτες προσδοκούν να έχουν μια άλλη προοδευτική επιλογή και εδώ είναι η ευθύνη του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθεί αυτής της επιθυμίας. Απόφασή μας είναι να έχουμε αυτόνομη πορεία για να εκφράσουμε εμείς την ανάγκη για πολιτική αλλαγή με μια πραγματική κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Πώς κρίνετε τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;
Ο τελευταίος ανασχηματισμός απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας ούτε πάγκο διαθέτει ούτε αξιόλογη και αξιόπιστη διεύρυνση μπορεί να κάνει. Κυβέρνηση 54 ατόμων! Με στόχο να καλύψει τις προεκλογικές εσωκομματικές του ανάγκες. Ενίσχυσε τον φίλο του Καμμένο και με νέες δυνάμεις του Καραμανλισμού. Χρησιμοποίησε πρόσωπα πρώην ΠΑΣΟΚ που δεν σηματοδοτούν σήμερα τίποτα ή καλύτερα σηματοδοτούν την αγνωμοσύνη και τη γοητεία της εξουσίας χωρίς αρχές και αξίες.
ΣΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
Ακούγεται ότι θα είστε υποψήφια στη Β΄ Αθηνών. Μετά την κατάτμησή της σε ποιο τομέα θα δώσετε τη μάχη του σταυρού;
Έχω θέσει την υποψηφιότητά μου στα όργανα του Κινήματος για την εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα της Β΄ Αθηνών. Αν μου δοθεί η δυνατότητα, μαζί με άλλα στελέχη θα δώσουμε τη μάχη για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Τα χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα μεγάλα αστικά κέντρα οι πολίτες είδαν τη ζωή τους να χειροτερεύει.
Τα προβλήματα εγκληματικότητας κυριαρχούν παντού. Οι κάτοικοι των περιοχών του Νότιου Τομέα νιώθουν ανασφάλεια για τη ζωή τους και τις περιουσίες τους. Το παραλιακό μέτωπο, αντί να έχει αναδειχθεί ως κέντρο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, πλήττεται ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και την ανεργία. Το περιβάλλον υφίσταται ανεπανόρθωτες καταστροφές από τις στρεβλές πολιτικές της κυβέρνησης και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια. Όλος ο νότιος τομέας πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης του λεκανοπεδίου, με σεβασμό ωστόσο στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Οι προοπτικές είναι πολλές, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και όρεξη για δουλειά.

Εάν στις εκλογές είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ποια θα πρέπει να είναι η στάση του Κινήματος Αλλαγής; Θα συνδράμετε στον σχηματισμό κυβέρνησης ή θα επιλέξετε εκλογές με απλή αναλογική;

Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να καθορίσουμε τις εξελίξεις. Η χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρειάζεται ενότητα, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Η πόλωση των «μονομάχων» δεν βοηθά τον λαό αλλά ούτε τους κομματικούς στρατούς διότι η κοινωνία δεν το παρακολουθεί αυτό το κακοστημένο θέατρο. Ο λαός θα αποφασίσει πια είναι η σωστή στρατηγική και εμείς θα πράξουμε σύμφωνα με την εντολή του

Τα σχόλια είναι κλειστά.