Ειδησεογραφικό site

Τον Ιερώνυμο θα υποδεχτεί το απόγευμα στο Μαξίμου ο Τσίπρας

2.977

O Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από μέλη της ιεράς Συνόδου και αναμένεται να παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης – Το υπόμνημα θα αποσταλεί και στους πολιτικούς αρχηγούς

Σε αναμονή συνάντησης με τον πρωθυπουργό βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συνάντηση θα γίνει στις έξι το απόγευμα σήμερα και ο κ.Ιερώνυμος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραδώσει στον κ.Τσίπρα υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας, όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ό,τι αφορά την Εκκλησία. Το ίδιο υπόμνημα αναμένεται να αποσταλεί ακολούθως και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία ζητά να ξεκαθαρίσουν οι κυβερνητικές προθέσεις κυρίως σε τρεις άξονες:
-Το πρώτο είναι πώς εννοεί η κυβέρνηση τον όρο θρησκευτική ουδετερότητα και ποιό περιεχόμενο δίνει επακριβώς. Για την Εκκλησία μπαίνουν ζητήματα όπως πώς είναι πιθανό να ερμηνευθεί ο όρος από τη Δικαιοσύνη, επί παραδείγματι και τί αυτό θα σημαίνει για την δημόσια παρουσία της Εκκλησίας. Για παράδειγμα, θα έχει παρουσία η Εκκλησία σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις, θα υπάρχει σταυρός στη Σημαία ή σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια; Ο εκκλησιασμός θα συνεχίσει να προβλέπεται κ.α.

– Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς η δημιουργία κοινής εταιρείας δημοσίου- εκκλησίας που είχε αποφασιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει παγώσει

-Το τρίτο ζήτημα είναι τί θα γίνει με τη μισθοδοσία του κλήρου που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας ήδη από το 1952.

Τα σχόλια είναι κλειστά.