Ειδησεογραφικό site

Το ξανασκέφτηκε ο Τραμπ: Δεν χαρίζει τον μισθό του!

47

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα όμως κανείς. Ούτε ο ζάμπλουτος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από τις στομφώδεις ανακοινώσεις, τις μεταναστευτικές απαγορεύσεις, το περιβόητο τείχος, την κατάργηση του Obamacare ακόμα και τον αήθη πολιτικό πόλεμο – απέναντι έστω και στη Χίλαρι Κλίντον-  πολλοί περίμεναν ότι αν μη τι άλλο, ο Τραμπ θα τηρούσε μία υπόσχεση: δε θα λάμβανε μισθό για τη θητεία του ως Πρόεδρος.

Κι όμως, μέσα στις πρώτες μέρες της προεδρικής του θητείας, δε μπόρεσε να αντισταθεί και πρόσθεσε ένα ακόμη ψέμα. Κι αυτό γιατί αρνείται κατηγορηματικά να αποδείξει με έγγραφα ότι δε λαμβάνει το ποσό των 400.000 δολαρίων ετησίως- που αναλογεί στον προεδρικό μισθό- το οποίο ο ίδιος προεκλογικά δήλωνε ότι θα προσφέρει σε φιλανθρωπίες.

Αλλά όχι. Ο Τραμπ, ο πλουσιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, δεν απαρνείται το μισθό του. Από την ανάληψη της θητείας του μέχρι τώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος λογικά θα είχε λάβει μία επιταγή ύψους 33.333 δολαρίων τον Ιανουάριο ενώ η δεύτερη αναμένεται να κοπεί στις 20 Μαρτίου. Εάν όντως έδινε τον μισθό του σε φιλανθρωπίες όπως έλεγε προεκλογικά, θα έπρεπε η πρώτη επιταγή να είχε ήδη κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Λευκού Οίκου.

Κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι του Προέδρου αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία, θα μπορούσαν να αποδείξουν το αντίθετο.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Independent. μόλις δύο ημέρες μετά τη θριαμβολογία του περί πολιτικής κατατρόπωσης της Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξη στο CBS, ο μεγιστάνας επέμενε: «Νομίζω, ότι από το νόμο υποχρεούμαι να πάρω το ελάχιστο 1 δολάριο. Άρα θα πάρω 1 δολάριο το χρόνο…όχι, δεν πρόκειται να πάρω το μισθό, δεν θα τον πάρω» έλεγε τότε με στόμφο.

Από την άλλη, αν υπολογίσει κανείς ότι η περιουσία του Τραμπ, αγγίζει τα 3,7 δισ. δολάρια αυτό σημαίνει, ότι ο προεδρικός μισθός είναι το 0.01% της περιουσίας του. Ποσοστό βέβαια που μπορεί να είναι μιρκόα αλλά συνεχίζει να προστίθεται στην περιουσία του παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.