Ειδησεογραφικό site

Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο

131

Μια παράσταση παιδικού θεάτρου ενάντια στο κάπνισμα

Πρώτη φορά στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, η παιδική παράσταση «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/ βάθμιας εκπαίδευσης.

«Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» είναι μια αληθινή ιστορία με συμβολισμούς που παρουσιάζεται με την τεχνική του μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις. Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός
Κούκλες/ σκηνικά/ κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη
Σκηνικό πλαίσιο: Μανώλης Περάκης
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Διάρκεια: 50λεπτά

Παίζουν:
Αφήγηση/ Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος
Αγλαϊα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη

Info
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00, Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως- 8€ γενική είσοδος & 6€ για σχολεία ή ομαδικό

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, 9:30 & 11:30, Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δημαρχιακού Μεγάρου, Βασιλέως Γεωργίου Α1 – 6€ για σχολεία

Τηλέφωνα κρατήσεων:
Πρωινές ώρες 9:30-13:30: 2310 276069
Απογευματινές ώρες: 6977635606

Τα σχόλια είναι κλειστά.