Ειδησεογραφικό site

Το Σταρ Τρεκ του Τσίπρα καλεί πλανήτη Γη για κλέφτες και ανεργία

56

Του Δημήτρη Παφίλα

Από τα πιο σαθρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το συνοθύλευμα των Συρίζα- Ανελ είναι “ Αφού οι άλλοι ήταν 40 χρόνια, ο Αλέξης φταίει για τα δυο χρόνια ;”.

Κουβέντα δεν λέει κανείς για όσα συνέβησαν στα 2,5 χρόνια . Για το γεγονός ότι ο Σουλεϊμάν πέτυχε αυτό που ήθελε επιβάλλοντας το Μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ. δένοντας “χειροπόδαρα” την χώρα. Δεσμεύθηκε η περιουσία για 99 χρόνια, “μηδένισαν” οι τράπεζες και η οικονομία νέκρωσε από τους κεφαλαιακούς ελέγχους.

Τελευταία, όμως, το επικοινωνιακό “παραμύθι” του Σύριζα απέκτησε ένα νέο τροπάριο “Μπορεί να πουν ψεύτες αλλά όχι  διεφθαρμένους ή ανήθικους” είπε προς την Guardian. Κοινώς, κλέφτες δηλαδή. Mάλιστα, το πήγε ένα βήμα παρακάτω “ ο Σύριζα  μπορεί να επιφέρει “μια ηθική επανάσταση για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Ελλάδα !!”
Ο “ηθικός επαναστάτης” πρωθυπουργός λοιπόν μηδένισε την αξία των τραπεζών και αυτές πουλήθηκαν στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας. Το ενεργητικό των 365 δισ. ευρώ δόθηκε εν μια νυκτί έναντι 5 δισ. ευρώ. Δεν πρόκειται για κλοπή. Πρόκειται για “ηθική επανάσταση”.  Ειδικά, όταν στην Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται οι κομισάριοι είναι η κα Κ. Ραυτοπούλου και ο Πεππές. Όταν κλείνει μια εφημερίδα και κατάσχεται ένας λογαριασμός μ ένα τηλέφωνο Συριζαίου από την Εθνική. Πουθενά δεν βλέπει σκάνδαλα ο “ηθικός επαναστάτης”. Αλήθεια ;
Για τους εργολάβους δεν έχει ακούσει τίποτα ο έγκλειστος του Μαξίμου, ούτε για την τιμή ενός ενεργειακού προϊόντος,
ούτε για το πως ιδιωτικοποιήθηκαν ορισμένες από τις κρατικές εταιρείες, ούτε για κάποιες συναλλαγές στελέχους του για τα κανάλια.

” Δεν έχουμε βάλει το δάχτυλο στο μέλι”, πρόσθεσε. Μην ανησυχείτε κ. ηθικέ επαναστάτη. Για όλα τα πράγματα υπάρχει καιρός κάτω από τούτο τον ουρανό, όπως λέει και ο  Απόστολος Παύλος. Για να γελάσεις, να κλάψεις, κλπ Ακόμη και να σε πουν κλέφτη
Υπάρχει καιρός για να αποκαλέσουν το συνοθύλευμα και κλέφτες. Άλλωστε, πολλοί θα έχουν παρατηρήσει ότι με εξαίρεση ορισμένους ανώτατους δικαστικούς κανείς άλλος δεν μιλά. Οι τραπεζίτες υπό την αγχόνη των δικαστικών διώξεων σιωπούν, οι επιχειρηματίες υπό την απειλή του ΣΔΟΕ σιωπούν. Και ο τύπος και τα κανάλια ; Καθημαγμένες εφημερίδες σιωπούν με λίγες εξαιρέσεις ενώ τα κανάλια δεν υφίστανται πλην της Cosmote.

Ο Τσίπρας μοιάζει τόσο έγκλειστος στο Μαξίμου, όπως ο Τζειμς Τ. Κέρκ ( Σταρ Τρεκ ) στο σκάφος Εντερπραϊζ που γυρνούσε στις Ηνωμένες Ομοσπονδίες Πλανητών. Πριν δυο χρόνια, όμως, ήταν και ο γιος του Βουλκάνιου Πρέσβη Σάρκ, ο γνωστός μας Σποκ που μοιάζει σαν μια σταγόνα νερό με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Καλές πτήσεις στο Enterprise του Σύριζα!

Υ. Γ  Η υπουργός η οποία υποδύεται την υπουργό Εργασίας ας είναι πιο φειδωλή σ ΄όσα λέει. Διότι 300.000 θέσεις
εργασίας “κανονικής” είναι αδύνατο να δημιουργήθηκαν. Αυτή την εβδομάδα λ.χ ο ΟΑΕΔ προκήρυξε 1500 θέσεις εργασίας για
τα Hot Spot και 1100 για φορείς του υπουργείου Υγείας. Για 8μηνες συμβάσεις….

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.