Ειδησεογραφικό site

Το σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος στη συνάντηση Κυριάκου με επτά επιτρόπους της ΕΕ

70

Στο τραπέζι μεταρρυθμίσεις, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και ένας αποτελεσματικότερος δημόσιος τομέας

Tο σχέδιό του «για την Ελλάδα του μέλλοντος» παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ασυνήθιστη, όπως τη χαρακτηρίζουν από το περιβάλλον του συνάντηση που είχε με ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γεύμα εργασίας στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, και έξι επίτροποι προεχρόμενοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Guenther Oettinger, Χρήστος Στυλιανίδης, Phil Hogan, Carlos Moedas και Gabriel Mariya.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε με τους Επιτρόπους «για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας». Και, όπως, εξήγησε,  «όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το σχέδιο του κόμματός του «συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Πηγές της Πειραιώς τόνιζαν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και ότι ήταν πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Έκαναν δε λόγο για «μια ασυνήθιστα θερμή υποδοχή από τόσο μεγάλο αριθμό Επιτρόπων».

Για το περιεχόμενο της συνάντησης επεσήμαιναν ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων».

Η συζήτηση, πρόσθεταν, «επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης  ως αυριανός πρωθυπουργός. Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.