Ειδησεογραφικό site

Το «ρομαντικό» στιγμιότυπο: Ο Αλέξης δείχνει στην Άνγκελα την φωτισμένη Αθήνα

2.949

Ένα – κατά κάποιον τρόπο – ρομαντικό στιγμιότυπο από το δείπνο των δύο ηγετών ανέβηκε στο Instagram του πρωθυπουργού

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη φωτογραφία επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να κλείσει την χθεσινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Το στιγμιότυπο ήταν από το δείπνο των δύο ηγετών, που έγινε σε εστιατόριο του Προφήτη Ηλία στην Καστέλα του Πειραιά και ανέβηκε στο Instagram του πρωθυπουργού. Σε αυτό φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, με πλάτη στο φακό και φόντο τον νυχτερινό ουρανό και την φωτισμένη Αθήνα. Ο κύριος Τσίπρας μάλιστα έχει το αριστερό του χέρι απλωμένο, προφανώς εξηγώντας την μαγευτική θέα στην καγκελάριο που μοιάζει να τον ακούει προσεκτικά.

«Υποδέχτηκα απόψε στην #Αθήνα την Καγκελάριο Άνγκελα #Μέρκελ, σε μια #Ελλάδα διαφορετική απ’ αυτή της προηγούμενης επίσκεψής της. Η Ελλάδα εξέρχεται από τη κρίση πιο δυνατή και γίνεται πια μέρος της λύσης για την ΕΕ που αντιμετωπίζει υπαρξιακά ερωτήματα», ήταν η -ομολογουμένως καθόλου ρομαντική – λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία.

Τα σχόλια των χρηστών του Instagram που ακολούθησαν ήταν… ποικίλα: Οι περισσότεροι επικρίνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό για την τόσο θεαματική αλλαγή της στάσης του από το «go back Madam Merkel» στις σημερινές αβρότητες, κι άλλοι «φαντάζονται» τι θα μπορούσε να της λέει. Ενδεικτικά: «»Από εδώ η Μπανανία»» γράφει κάποιος και κάποιος άλλος: «Ορίστε κυρία μερκελ.η Ακρόπολη μόνο από 19.990.000.000€ φιλική τιμή τρεχάτε πριν εξαντληθεί»…

Να θυμίσουμε πως, με θέα όλη την Αθήνα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος γεύτηκαν ένα πλήρες μενού με θαλασσινά: ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι και ψητό καλαμάρι, βραστά λαχανικά. Απόλαυσαν λευκό κρασί ενώ για γλυκό δοκίμασαν χειροποίητο εκμέκ του εστιατορίου, συνοδευόμενο από -το επίσης χειροποίητο- παγωτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.