Ειδησεογραφικό site

Το παζάρι του ΕΛΙΑ

124

Γοητευτικά συλλεκτικά αντικείμενα για πρωτότυπα δώρα, σε πολύ προσιτές τιμές που ξεκινάνε από 1 ευρώ θα βρίσκονται προς διάθεση για 4 ημέρες (6-9 Δεκεμβρίου) στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

Tο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), πιστό όπως πάντα στα ραντεβού του με το πολυπληθές κοινό των βιβλιόφιλων και των συλλεκτών της Αθήνας διοργανώνει στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) στην οδό Αμερικής 13, το καθιερωμένο ετήσιο βιβλιοφιλικό / χριστουγεννιάτικο Παζάρι του από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (10:00-15:30), την Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (10:00-20:30 )και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (10:00-17:00).

Στο Παζάρι μπορεί κανείς να βρει:

  • Συλλεκτικά αντικείμενα, παλαιά παιχνίδια
  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, δώρα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Ε.Λ.Ι.Α. για μικρούς και μεγάλους
  • Περιοδικά 3 δεκαετιών  (1960-1980)
  • Λευκώματα και βιβλία του Ε.Λ.Ι.Α. με έκπτωση έως και 50%
  • Εφημερίδες από τις αρχές του 20ού αιώνα και σπάνιες παρτιτούρες
  • Παλαιά έντυπα 19ου και 20ού αιώνα, αντικείμενα του μεσοπολέμου
  • Μετοχές, ετικέτες, συσκευασίες, κουτιά, είδη καθημερινής χρήσης

Αυτά και πολλά άλλα γοητευτικά αντικείμενα για πρωτότυπα δώρα, σε πολύ προσιτές τιμές που ξεκινάνε απο 1 ευρώ.

Επιπλέον, θα διατίθεται και το γούρι του 2018, «το γούρικο πουγκί» σε ασήμι 925ο και επίχρυσο μενταγιόν, στη τιμή των 20 ευρώ.

Ως γνωστόν το ΕΛΙΑ ιδρύθηκε το 1980 από τον Μάνο Χαριτάτο και τον Δημήτρη Πόρτολο, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου. Το 1997 ξεκίνησε η λειτουργία του ΕΛΙΑ και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2009 αποτελεί τμήμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Το ΕΛΙΑ είναι μία από τις βασικότερες εστίες προαγωγής και παραγωγής έρευνας στο χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών. Κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό αρχείων ιστορικών προσώπων και προσώπων των γραμμάτων και τεχνών, σε σύγκριση με οποιονδήποτε ομοειδή φορέα, όπως λ.χ. η Γεννάδειος βιβλιοθήκη και το Μουσείο Μπενάκη. Στο τμήμα αρχείων αυτή τη στιγμή φυλάσσονται περισσότερα από 1.300 αρχεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αρχεία της Επανάστασης του 1821, αρχεία πρωθυπουργών όπως ο Ε. Βενιζέλος και ο Χ. Τρικούπης, καθώς και αρχεία λογοτεχνών όπως ο Α. Βαλαωρίτης, ο Α. Σικελιανός και ο Σ. Τσίρκας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.