Ειδησεογραφικό site

Το παρασκήνιο του «μποναμά»: Η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-δανειστών

51

Με ευθεία στόχευση να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο αλλά και να… σκεπάσει τη συζήτηση για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρωθυπουργός επέλεξε- μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας- να απευθυνθεί ξανά με διάγγελμα στους πολίτες, εξαγγέλοντας τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη κιόλας εβδομάδα η κυβέρνηση ήταν σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των δανειστών και οι συζητήσεις για το κοινωνικό μέρισμα βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο.

Ωστόσο, το χθεσινό «ραντεβού» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών και η δίωρη τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα μεταξύ 4 και 6 το απόγευμα στάθηκαν καθοριστικά, ώστε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει αμέσως μετά σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Ο ίδιος επέλεξε να πάρει πάνω του το επικοινωνιακό σκέλος της διαχείρισης, σε μια προσπάθεια να βγει ανακουφισμένος και να αποτινάξει από πάνω του τα προβλήματα των τελευταίων ημερών. Καθώς η αντιπολίτευση σφυροκόπησε άγρια τους κυβερνητικούς τις προηγούμενες μέρες. Τόσο για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και με αφορμή τις καταγγελίες της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο και τα εξοπλιστικά. Οι χειρισμοί του οποίου, καταβροχθίζουν το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κομοτηνή με σημαία το μέρισμα

Κατά τα λοιπά, η πολυμελής αντιπροσωπεία των υπουργών, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα αναχωρεί σήμερα το πρωί για Ξάνθη και Κομοτηνή. Όπου και θα διεξαχθεί ένα ακόμη περιφερειακό συνέδριο , αυτή τη φορά σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα. Αρμόδιες πηγές, προϊδεάζουν μάλιστα πως –πέρα από τα μηνύματα για τη Θράκη- ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης και όπως είναι αναμενόμενο θα εξάρει την πορεία της οικονομίας και θα αναδείξει το αφήγημα ότι «μέρα με τη μέρα αφήνουμε πίσω την κρίση» με ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018.

Συσπειρώνει το κόμμα

Με φόντο τα παραπάνω και λίγο πριν επιστρέψουν οι δανειστές για το βασικό «μενού» της τρίτης αξιολόγησης, γίνεται σαφές οτι ο κ. Τσίπρας παρείχε τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των βουλευτών του που θα κληθούν για άλλη μια φορά να βάλουν πλάτη στη Βουλή. Και μπορεί αυτή τη φορά να μη ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, πλην όμως θα νομοθετηθεί ο εξορθολογισμός των επιδομάτων και μια σειρά από προαπαιτούμενα που ενέχουν πολιτική δυσκολία.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.