Ειδησεογραφικό site

Το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί συνεργάζεται με το αντίστοιχο Εθνικό Μουσείο της Κίνας

72

Υπεγράφη σύμφωνο Συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας.

Η Πρόεδρος του ΠΙΟΠ κ. Σοφία Στάϊκου και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Feng Zhao, υπέγραψαν στις 18 Οκτωβρίου στο Χανγκτσόου της Κίνας Σύμφωνο Συνεργασίας.
Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η ευρύτερη πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων για την προβολή του πολιτισμού του μεταξιού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται συνεργασία με το Μουσείο Μετάξης του ΠΙΟΠ στο Σουφλί, καθώς και με το Δίκτυο Μουσείων αλλά και το Ίδρυμα γενικότερα. Για την υλοποίηση της συμφωνίας προγραμματίζονται πολιτιστικές ανταλλαγές, από κοινού διοργάνωση εκθέσεων, καθώς και υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κυρία Σοφία Στάϊκου και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Feng Zhao κατά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας

Η συνεργασία συνδέεται άρρηκτα με την πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» («One Belt, one Road»), που περιλαμβάνει δράσεις, πρωτοβουλίες και διακρατικές συνέργειες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού

Το προσεχές διάστημα, το ΠΙΟΠ και το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας θα εξειδικεύσουν τους άξονες συνεργασίας τους και θα διαμορφώσουν πλαίσιο επικοινωνίας που θα συμπεριλάβει τοπικές κοινωνίες, όπως το Σουφλί, αναπόσπαστο στοιχείο της κληρονομιάς του οποίου αποτελεί η καλλιέργεια του μεταξιού. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στόχος είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα, με ποικίλες δράσεις, η συμφωνία.

Eσωτερική άποψη του Μουσείου Μετάξης, στο Σουφλί

Η Πρόεδρος του ΠΙΟΠ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κίνα, απηύθυνε χαιρετισμό στο φόρουμ Belt and Road for International Silk, το οποίο οργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Μεταξιού (International Silk Union).

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αγγ. Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα, Tηλ: 210 3256922 | www.piop.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.