Ειδησεογραφικό site

Το μίζερο μένος στο ελληνικό πνεύμα – Γιατί οι Συριζαίοι μισούν και καταγγέλλουν ότι τους ξεπερνά

268

Μα τι λέτε τώρα; Είχε δημοσίευμα-ύμνο στην αρχαία ελληνική τέχνη το BBC; Ποιο BBC, ποιος ύμνος, ποιο αρχαίο ελληνικό κάλλος; Εμείς έχουμε κάλο και μάλιστα με ονοματεπώνυμο: Παύλος Πολάκης.

γράφει ο Άκης Λουδάρος

Ο οποίος έλυσε την απορία μας: Γιατί τόσο μένος των ΣΥΡΙΖΑίων με την αριστεία και, αντιστοίχως, γιατί καμαρώνουν που είναι αστοιχείωτοι. Άλλωστε, στον Πολάκη είπε ο Τσίπρας (σε άπταιστα ελληνικά και με απαράμιλλη σύνταξη όπως πάντα – και ελπίζουμε να καταλαβαίνετε τι εννοεί) «εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε».

Οι τύποι αυτοί, που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, εκδιώκουν τους άριστους και μισούν την αριστεία γιατί οι ίδιοι είναι μέτριοι έως μηδαμινοί ως προσωπικότητες και βασιλεύουν μόνο στους τυφλούς, ούτε καν στους μονόφθαλμους. Γιατί στην αριστεία και στην ενθάρρυνση των αρίστων στηρίχθηκε ο μέγας ελληνικός πολιτισμός, τον οποίο χρησιμοποίησε η Δύση για να οικοδομήσει τον σύγχρονο πολιτισμό. Τις ελληνικές αρχές και αξίες ενστερνίστηκε η Δύση, την ελληνική φιλοσοφία και την ελληνική επιστήμη χρησιμοποίησε ως βάση για τα σύγχρονα επιτεύγματα, τους ελληνικούς θεσμούς επέκτεινε για να γευόμαστε σήμερα τους καρπούς της αστικής δημοκρατίας.

 

Όλα αυτά τα μισούν οι ΣΥΡΙΖαίοι. Τους ξεπερνά το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος, γι’ αυτό και ο πολυπράγμων Σφακιανός γιατρός που έγινε αναπληρωτής υπουργός Υγείας γιατί ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι οι εξτρεμιστές τού (μετά βίας) 4% ήταν ικανοί να τον σώσουν, ο Παύλος Πολάκης, για να υποβαθμίσει τη συγκέντρωση για την ονομασία των Σκοπίων υποστηρίζει ότι συμμετείχαν και «τρελαμένοι του ελληνικού πνεύματος».

Χωρίς να έχουμε την πρόθεση να περιαυτολογήσουμε, αντιγράφουμε από το βιβλίο του υπογράφοντος «Άκου νεοέλληνα» (εκδ. Λυκόφως): «Η Αριστερά αποστρέφεται το ελληνικό, γιατί είναι χαρούμενο και μακριά από τα δικά της αισθητικά πρότυπα, καθώς τα στελέχη της βρίσκουν τον εαυτό τους στη θλίψη, την καταστροφή και τη φτώχεια». Πώς μεταφράζεται αυτό στη σύγχρονη, τη νεοελληνική πραγματικότητα; Ο αψύς, θρασύς, αγέλαστος, πάντα αυστηρός και θυμωμένος Πολάκης δεν μπορεί να αντέξει έναν χαρούμενο πολιτισμό, έναν πολιτισμό κάλλους και υψηλής αισθητικής. Καταπιέζεται ο Πολάκης και κάθε Πολάκης γιατί είναι μίζερος και θέλει μία κοινωνία που να ζει με επιδόματα και όχι με τη θέληση της δύναμης που δίδαξαν οι Έλληνες. Τα όρια του ελληνικού πνεύματος τον πνίγουν.

«Τα μεγάλα πράγματα απαιτούν είτε να σιωπά κανείς γι’ αυτά είτε να μιλά με μεγαλείο», έλεγε ο Φρειδερίκος Νίτσε, ένας σπουδαίος θαυμαστής, ερευνητής και ερμηνευτής του ελληνικού πνεύματος. Καταλάβατε, κύριε Πολάκη; Κρείττον του λαλείν σιγάν, γιατί δεν έχετε το ανάστημα να μιλήσετε με μεγαλείο για κάτι τόσο σημαντικό όσο το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και οι φορείς του. Καλύτερα να περιοριστείτε στους γραφικούς καβγάδες σας με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Επειδή μισούν οτιδήποτε το ελληνικό και δεν είναι πατριώτες, όσο κι αν κόπτεται ο Πολάκης ότι η Αριστερά είναι πατριωτική, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι θα ξεπουλήσουν και τη Μακεδονία; Έτοιμοι είναι και μόνο υπό τον φόβο των λαϊκών αντιδράσεων μπορεί να σταματήσουν. Υπουργοί και στελέχη, που κάνουν δηλώσεις επί του θέματος, λένε ότι δεν τρέχει και τίποτα αν χρησιμοποιηθεί γεωγραφικός όρος που να προσδιορίζει τη Μακεδονία. Ναι, αλλά όσο οι ανιστόρητοι και με σκοτεινά κίνητρα Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι είναι Μακεδόνες, το πράγμα ξεφεύγει και ποιος μπορεί να εμπιστευτεί την κυβέρνηση Τσίπρα που πάσχει από έλλειψη γνώσεων και πατριωτισμού, που μισεί την αρχαία Ελλάδα και το πνεύμα της, που θέλει να εξοντώσει οτιδήποτε δεν συνάδει με τη μιζέρια της Αριστεράς τους;

Το αυτί τους δεν θα ιδρώσει αν τους κατηγορήσει κανείς για την αμορφωσιά τους, αφού και ο ίδιος ο Τσίπρας κάνει χαζοχαρούμενα λογοπαίγνια για το πόσο αστοιχείωτη είναι. Αλλά δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Πάει στο Νταβός και τι λέει; Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητες. Κάποια στιγμή πρέπει ένας να του δώσει να καταλάβει (τώρα θα αναρωτηθείτε ποιος θα το κάνει, ο Πολάκης ή ο… Καρανίκας) ότι αφενός δεν υπάρχουν πολιτικές αλλά πολιτική και, κυρίως, ότι εκείνος είναι ο φορέας άσκησης πολιτικής, εκείνος κυβερνά και εκείνος ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική.

Του το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο Ντάισελμπλουμ: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο τωρινός υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα από τότε… Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση». Που σημαίνει ότι με αυτά τα δύο κουτσαβάκια, αυτούς τους δύο επαναστάτες του γλυκού νερού πέρασαν όλα μα όλα τα άγρια μέτρα. Ειδικά τα υψηλά πλεονάσματα που, όταν ο Τσίπρας τα δέχθηκε, ο Βαρουφάκης -κατά δήλωσή του- του είπε το περίφημο «είσαι εντελώς ηλίθιος;».

Φυσικά, από κυβερνητικές αρλούμπες και ανέκδοτα έχουμε χορτάσει. Και επειδή αυτές τις ημέρες έχει πάρει φόρα ο Τσίπρας και λέει ένα καινούργιο ανέκδοτο, ότι τελειώνει η επιτροπεία το καλοκαίρι με την έξοδο (άδηλον με ποιους όρους) στις αγορές, να του θυμίσουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν πως η επιτροπεία θα συνεχιστεί μέχρι να ξεχρεώσουμε και να σιγουρευτούν ότι δεν θα τους ξαναχτυπήσουμε την πόρτα ως επαίτες να τους ζητάμε βοήθεια.

Το λέμε και θα το ξαναπούμε για να μην περάσει η Περιστέρα άλλη μία τραυματική εμπειρία το καλοκαίρι και βρει άλλον έναν λόγο να κλαίει τις νύχτες. Να είναι από τώρα προετοιμασμένη και εκείνη και ο Τσίπρας.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.