Ειδησεογραφικό site

Tο ΚΙΝΑΛ ξεκόβει κάθε συζήτηση με ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ// ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
121

«Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογράμμισαν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χρήστος Πρωτόππαπας στη καθιερωμένη μέσω τηλεδιάσκεψης εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας ανέφερε μάλιστα ότι είναι προσβλητικό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και να αναπτύσσονται σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν απαντηθεί αρνητικά, εκτιμώντας πως όσοι τα επαναφέρουν έχουν σκοπιμότητα. Επίσης τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς κάθε φορά διαψεύδεται από τις εξελίξεις.
«Πάγο» από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στις προσεγγίσεις Τσίπρα
Μιλώντας στο Mega σήμερα και η βουλευτής του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου απάντησε σε υψηλούς τόνους στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Καλά κάνει και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα επιβιώσει ένα κόμμα που αφού έχασε την εξουσία, έχασε τον βηματισμό του. Υπάρχουν εμφύλιοι σπαραγμοί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τριχοτομηθεί. Όμως το ταγκό θέλει δύο. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει τους συντρόφους τους, την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και όσα έλεγε χθες, για να επιβιώσει». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αρνηθεί πολλές φορές τις προτάσεις προσέγγισης του Τσίπρα, τις οποίες απέδωσε σε «απελπισία». «Η απελπισία όμως που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει να πιστεύει ότι η επιμονή θα φέρει αποτέλεσμα», κατέληξε η Χαρά Κεφαλίδου.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι τα δύο κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες και άφησε αιχμές για στελέχη του κόμματός του που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δική μου η γενιά έμεινε στα δύσκολα. Και στο 4% και στο 44%. Γιατί δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Κάποιοι άλλοι που πολιτικά εξαγοράστηκαν για θέσεις, είναι άλλο θέμα».

Απαντώντας αναφορικά με την πιθανότητα προγραμματικής συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πρόσκληση Τσίπρα στη Φ. Γεννηματά για debate, o Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Τα debate θα γίνουν παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών. Αυτά είναι χρήσιμα. Ο κ. Τσίπρας ήταν για πολλά χρόνια στο 4% και εγώ σεβόμουν απόλυτα την αυτονομία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα που δίνουμε τη δική μας μάχη γίνεται όλο αυτό. Θα αγωνιστούμε για τις δικές μας αρχές και αξίες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.