Ειδησεογραφικό site

Το «Κ» αποκαλύπτει: Η Φώφη Γεννηματά θα ανακοινώσει την υποψήφια της για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ,στις 3 του Σεπτέμβρη

68

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Το θέμα της επανακατάθεσης υποψηφιότητας από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βεβαίως δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι – παρά την προσπάθεια κάποιων κύκλων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αλλά και εξωθεσμικών παραγόντων που πάντα επιθυμούσαν να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κ» η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά θα γίνει την 3Η του Σεπτέμβρη, ανήμερα της ιστορικής επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκτός από την επίσημη ανακοίνωση της διεκδίκησης εκ νέου της αρχηγίας στο Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει και την πολιτική – ιδεολογική της πλατφόρμα.
Εκεί όπου θα κυριαρχούν η «Νέα Αλλαγή» και το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο».
Η «Νέα Αλλαγή» αφορά το επεξεργασμένο σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής αλλά και της ίδιας προσωπικά για το τι θα πρέπει να γίνει στην χώρα, στην μετά την πανδημία εποχή.
Παράλληλα το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» στο επίκεντρο του οποίου είναι η παραγωγή πράσινων τεχνολογιών που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, φιλοδοξεί να αποτελέσει και το νέο αφήγημα της Δημοκρατικής Παράταξης που και στην πράξη μπορεί να αποδείξει πως αφουγκράζεται τις νέες ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές τάσεις της εποχής.
Όπως μάλιστα η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές της «η πορεία μας είναι αταλάντευτη προς την κατεύθυνση να σφυρηλατήσουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, μία προοδευτική αναπτυξιακή πρόταση πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής. Αυτό θα είναι το δικό μας αφήγημα».
Μετά λοιπόν και την σημερινή αποκάλυψη του «Κ» για την ημερομηνία της επίσημης υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής κλείνει οριστικά και ο τελευταίος κύκλος των ψιθύρων που διακινούνταν έντεχνα στο παρασκήνιο τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τις αποφάσεις της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Πότε θα γίνει η εκλογή ηγεσίας, ποιοι θα ψηφίσουν

Ένα θέμα, «αγκάθι» κατά κάποιους στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, έχει να κάνει με τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας.
Το βέβαιο είναι πως οι τελικές αποφάσεις για την ακριβή ημερομηνία της εσωκομματικής κάλπης θα παρθούν στην «καυτή» όπως αναμένεται συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο.
Το εύρος των ημερομηνιών που θα διεξαχθεί η προεκλογική εκλογή σύμφωνα με την πληροφόρηση του «Κ» θα είναι ανάμεσα στην 16 Νοεμβρίου του 2021 και το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.
Όλα αυτά βεβαίως υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: Πρώτον, πως δεν θα ξεσπάσει και τέταρτος κύκλος πανδημίας που θα προκαλέσει και νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Και δεύτερη (και πιο βασική προϋπόθεση) πως ο Μητσοτάκης δεν θα προκηρύξει αιφνιδιαστικά εκλογές, αφού στην περίπτωση που θα συμβεί αυτό η εσωκομματική διαδικασία θα «παγώσει» και η Φώφη θα παραμείνει η Πρόεδρος που θα ηγηθεί της παράταξης και σε αυτή την κάλπη.
Το δεύτερο θέμα, που και αυτό θα αποφασισθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του φθινοπώρου, θα έχει να κάνει με το πως θα διεξαχθεί η διπλή (όπως αναμένεται ψηφοφορία) και το ποια θα είναι η σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το εάν η διαδικασία θα είναι 100% ανοιχτή – όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες – ή εάν θα υπάρξει συγκεκριμένος εκλογικός κατάλογος φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής που θα μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία.
Πάντως όλες οι πλευρές στο Κίνημα Αλλαγής τάσσονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών , με τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας, της Φώφης προεξάρχοντος , να θεωρούν πως θα υπάρξει το φθινόπωρο τελική συμφωνία και για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία

Δημοσιεύθηκε στο Καρφί στις 26 Ιουνίου 2021

Τα σχόλια είναι κλειστά.