Ειδησεογραφικό site

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες

46

Αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες δρομολογούνται από το υπουργείο Υγείας. Δύο σχέδια αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη για την ιατρική εκπαίδευση, εισαγάγουν νέες ειδικότητες για τους Έλληνες γιατρούς αλλά και νέες εξειδικεύσεις (αφορούν τους γιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας).

Συνολικά, και όπως προκύπτει από τις δύο αποφάσεις, θεσμοθετούνται 40 ιατρικές ειδικότητες, τρεις ειδικότητες άλλων πτυχίων πλην εκείνου της Ιατρικής και έξι εξειδικεύσεις.

Ειδικότερα, θεσμοθετούνται δύο νέες ειδικότητες, η Ιατρική Γενετική για αποφοίτους Ιατρικής, καθώς και η Εργαστηριακή Γενετική Ειδικότητα για αποφοίτους Βιολογίας και Ιατρικής.

Αναγνωρίζονται επίσης δύο νέες εξειδικεύσεις, η Επειγοντολογία και η Διαβητολογία. Δικαίωμα εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική έχουν: α)όσοι κατέχουν μια από τις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολογία, Χειρουργική, Αναισθησιολογία, Καρδιολογία, Πνευμονολογία, Ορθοπεδική, Χειρουργική Θώρακος, Παιδιατρική και Γενική Ιατρική, για τους οποίους η διάρκεια εκπαίδευσης είναι 2 έτη και β) όσοι κατέχουν τον τίτλο εξειδίκευσης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) ενηλίκων για τους οποίους η διάρκεια εκπαίδευσης είναι 1 έτος.

Δικαίωμα εξειδίκευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη έχουν όσοι κατέχουν τις ειδικότητες Παθολογίας και Παιδιατρικής.

Δείτε ΕΔΩ τις αποφάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.