Ειδησεογραφικό site

Το …φλερτ του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ με την Ελλάδα

77

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια προκειμένου το «φλερτ» του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ με τη χώρα μας και τους εκάστοτε κυβερνητικούς αξιωματούχους να αρχίσει να μετουσιώνεται σε πραγματικές επενδύσεις.

Μία «σχέση» που δημιουργήθηκε απ’ τις επίμονες προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πλέον, πέρα από τις διάφορες φήμες που διακινούνταν όλα αυτά τα χρόνια, «γεννά» απτά αποτελέσματα…

Πρώτο απ’ όλα η έλευση στη χώρα μας της γνωστής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts, της οποίας η εταιρεία συμμετοχών Kingdom Holding κατέχει το 47,5%. Η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων να είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2018 ώστε το Μάιο να ξεκινήσει η λειτουργία του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.
Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, το οποίο θα διαθέτει μεταξύ άλλων περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου και πολλά ακόμη. Επίσης τη σημαντική αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, την ανακαίνιση του Astir Beach, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής .
Μάλιστα το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία των προσλήψεων.

Σημειώνεται πως πριν από περίπου μία τριετία είχε υπάρξει προκαταρκτική συμφωνία για τη δημιουργία Four Seasons και στη Μύκονο, ένα εγχείρημα ωστόσο το οποίο δεν προχώρησε ποτέ.

Παράλληλα το όνομα του Αλ Ουαλίντ ήταν από τα πρώτα που ακούστηκε ως φήμη στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού για την αγορά της πρώτης υπερπολυτελούς βίλας από τις ιδιωτικές κατοικίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο «φιλέτο» του Αστέρα Βουλιαγμένης, ακριβώς λόγω της μετοχικής σχέσης του ιδίου με την Four Seasons.

Τα σχόλια είναι κλειστά.