Ειδησεογραφικό site

To Bερολίνο δείχνει φοροελαφρύνσεις και εισφοροανάσες

34

Με άρθρο-παρέμβαση στο «Κεφάλαιο», ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Στέφεν Κάμπετερ, παρουσιάζει το βασικό άξονα της πολιτικής της κυβέρνησής του εντός Ε.Ε. για να πέσει η υψηλή ανεργία σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα ο απολογισμός της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, η τοποθέτηση του Γερμανού αξιωματούχου αφήνει ξεκάθαρα περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης των φορολογικών -και άλλων- βαρών στην οικονομία, κάνοντας ευθέως λόγο για ανάγκη μείωσης φόρων και εισφορών.

«Η υψηλή ανεργία που μαστίζει πολλές χώρες, και ειδικά τη νεολαία, είναι απαράδεκτη. Αυτή οφείλεται μόνο εν μέρει στις βαθιές οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, καθώς σε ορισμένες χώρες η ανεργία ήταν υψηλή και πριν από την κρίση και οφειλόταν σε διαρθρωτικές αιτίες. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μειώνοντας το εργασιακό κόστος μέσω της μείωσης φόρων και εισφορών», αναφέρει στο «Κεφάλαιο», ο κ. Κάμπετερ, τέσσερις μέρες μετά τη συνάντηση Α. Σαμαρά – A. Merkel στο Βερολίνο.

«Έχουμε ανάγκη ορισμένων ανακουφίσεων ιδιαίτερα στο επίπεδο των φοροελαφρύνσεων. Το έχουμε ανάγκη για να μειωθεί κι άλλο η ανεργία» δήλωσε ο κ. Σαμαράς παρουσία της κας. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες στο πέρας της συνάντησής τους στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο, στις βασικές πτυχές του, το πακέτο ελαφρύνσεων τόσο στη φορολογία, όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές το οποίο θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.
Πηγή:www.capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.