Ειδησεογραφικό site

Το «αντίο» του Ολυμπιακού στον Πελέ

29

Το δικό της «αντίο» στον Πελέ είπε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν τον «θρύλο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωσή τους και στο φιλικό με τη Σάντος, το 1961.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Παγκόσμιο και Θρυλικό Πελέ, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 82 ετών. Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι, ένας μύθος που κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα! Ο «Βασιλιάς», όπως τον αποκάλεσαν σε ηλικία μόλις 17 ετών! «Εθνικός θησαυρός» για τη Βραζιλία, σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ίνδαλμα εντός και εκτός γηπέδων, για πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ένας αρτίστας της μπάλας με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, μπρίο και φαντασία στο παιχνίδι του, ο οποίος κατέκτησε πολλαπλά ρεκόρ και τρόπαια, πέτυχε αναρίθμητα γκολ, σημείωσε ασύλληπτες επιδόσεις και τιμήθηκε με πλήθος πολιτικών και αθλητικών βραβείων. Ένα ορόσημο για το ποδόσφαιρο, η αίγλη του οποίου τον κατέστησε εθνικό ήρωα.

Το όνομά του συνδυάστηκε και με τον Ολυμπιακό, με αφορμή το ιστορικό φιλικό του 1961 κόντρα στη Σάντος, το οποίο αναφέρεται στον ύμνο του συλλόγου μας. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια του Πελέ που “κατέκτησε” τον -ποδοσφαιρικό- κόσμο και η δημοφιλία του απλώθηκε σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, μέσα σε διαφορετικές ηλικίες και γενιές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.