Ειδησεογραφικό site

Το 2019 χρονιά-σταθμός χωρίς λόγια του συρμού

322

Είθισται το μήνυμα που απευθύνει προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός το νέον έτος να αποπνέει τόνους αισιοδοξίας για όσα πρόκειται να έρθουν. Επίσης, γίνεται μια εκτενής αναφορά στα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, τα οποία σερβίρονται σε ειδικό αμπαλάζ ώστε να είναι αρκούντως ελκυστικά προς βρώσιν. Ας θυμηθούμε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο. Σήμερα όμως επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μια βεβαιότητα. Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος-ορόσημο για τη χώρα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση: «Δώσαμε ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας». Και κατόπιν περιέγραψε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης: «Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η ανεργία μειώθηκε αισθητά, η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή, οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση προχωρούν με αποφασιστικότητα και παρά τις αντιδράσεις της παλιάς πολιτικής ελίτ» ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση.

Έκανα μια εκτενή αναφορά σ’ αυτά που είπε ο κύριος Τσίπρας γιατί ενδεχομένως πολλοί συμπολίτες μας να μην ενθυμούνται τα όσα είπε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε, είναι απολύτως φυσιολογικό να μη συγκρατήσει κανείς λόγια τα οποία ελέχθησαν πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2018. Από τότε πέρασαν 365 μέρες αλλά οι μνήμες είναι νωπές ώστε να μπορεί κάθε σκεπτόμενος Έλληνας να αντιπαραβάλει στη ζυγαριά της λογικής λόγια και πράξεις.

Ανέσυρα τις περυσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού επειδή αποπνέουν την ίδια χροιά του μεγαλοϊδεατισμού με αυτές που έκανε την παραμονή του νέου έτους, υποσχόμενος ότι «το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδος μας, η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στις “μαύρες” μέρες των μνημονίων και της λιτότητας, θα κλείσουμε οριστικά τον δρόμο σε όσους επιθυμούν την παλινόρθωση της κυριαρχίας των βαρόνων της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι κλείνει ένας άγονος τριακονταετής κύκλος αδράνειας που κόστισε πολύ στην πατρίδα μας και με την κύρωση της Συμφωνίας η Ελλάδα προστατεύει, επιτέλους, τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δύο μέρες αφότου ο Τσίπρας επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με την κ. Νοτοπούλου, τον κ. Σπίρτζη και διάφορους άλλους ξεναγήθηκαν σε μια «παιδική χαρά», η οποία σε δύο χρόνια θα λειτουργήσει ως σταθμός του μετρό.

Ο νεαρός πρωθυπουργός, επάνω στις κυλιόμενες σκάλες και με ένα αδιόρατο χαμόγελο, ζούσε άλλη μια εικονική πραγματικότητα, όπως αυτές που ζει από την ημέρα που βρέθηκε στο τιμόνι της εξουσίας, κατόπιν βεβαίως της λαϊκής εντολής. Έτσι και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κύριος Τσίπρας επαίρεται ότι προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτά που λέει τα πιστεύει ή ως καραμπινάτος κομμουνιστογενής αριστερός υιοθετεί τη θεωρία του Μαρξ που λέει ότι «μόνο οι αριστεροί είναι αποκλειστικοί κάτοχοι της αλήθειας».

Πώς αλλιώς να ερμηνευθούν οι εκτός λογικής ανιστόρητες και ανόητες απόψεις ότι προστατεύεται η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Αλήθεια, εδώ και 4.000 χρόνια, από την εποχή του Φιλίππου και κατόπιν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπήρξε κανείς σε όλο τον κόσμο που να αμφισβήτησε ότι στα μέρη της Μακεδονίας κατοικούν Έλληνες; Μήπως χρειάζεται να αποδειχθεί το αυτονόητο, αυτό που προφανώς αγνοεί ο Τσίπρας και άλλοι αριστεροί ομοϊδεάτες του, ότι η Βεργίνα, η Πέλλα, η Αμφίπολη, τα Στάγειρα (πατρίδα του Αριστοτέλη), η Θεσσαλονίκη, οι Φίλιπποι και δεκάδες άλλες πόλεις κατοικούνται ακόμη και σήμερα από Έλληνες Μακεδόνες;

Και τι θέλει να πει ο ποιητής με τη φράση ότι «κλείνει ένας άγονος τριακονταετής κύκλος αδράνειας που κόστισε στην πατρίδα μας»; Εξ όσων καλώς γνωρίζω, όσοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Μακεδονία ποτέ δεν ανησύχησαν τα τελευταία πενήντα χρόνια ότι απειλούνται από κάποιους βόρειους γείτονες ή ότι πλήρωσαν κάποιο τίμημα λόγω ενός φαντασιακού κύκλου αδράνειας. Ας σταματήσουν την ανόητη προπαγάνδα ότι δήθεν είναι οι σωτήρες του έθνους -ενώ στην ουσία είναι ολετήρες- κι ας πάψουν να θεωρούν προδότες και εχθρούς εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη με αυτούς. Οι πολίτες έμαθαν πλέον τον ρόλο που παίζουν τα πολιτικά ζόμπι τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η νέα χρονιά, η οποία διανύει ήδη τα πρώτα μέτρα του Μαραθωνίου των 365 ημερών, θα είναι «έτος αποκαλύψεως». Οι 4 εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) θα δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό τοπίο. Το ζητούμενο δεν είναι εάν θα σημειωθεί κυβερνητική μεταβολή και σε ποιο επίπεδο αλλά εάν η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Τώρα είναι πολυτραυματίας και πάσχει στην Οικονομία, την Παιδεία, το Δημόσιο και την Ασφάλεια.

Όλοι αυτοί οι τομείς πρέπει να αναταχθούν. Για να ελπίζουμε όλοι σε ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτήν όμως την τιτάνια προσπάθεια θα πρέπει να λάβουν ενεργά μέρος όλοι σχεδόν οι πολίτες. Όχι σιωπηλή αποστασιοποίηση, που συνοδεύεται από τη γνωστή επωδό: «Εμένα μη με ανακατεύεις». Πρέπει, επίσης, σύντομα να βρεθεί ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η πνευματική αποστείρωση. Έτσι, μπορεί να τελειώσει και η μακρά περίοδος της παρακμής που καθήλωσε τη χώρα σε ένα μίζερο πεδίο

Τα σχόλια είναι κλειστά.