Ειδησεογραφικό site

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στο Κολωνάκι

256

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έκρηξη βόμβας, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με τα διεθνή ΜΜΕ να εμφανίζουν την Αθήνα περίπου ως ανοχύρωτη απέναντι στην τρομοκρατία.

«Φόβος για μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων μετά τις εκρήξεις στην Αθήνα», τιτλοφορείται το άρθρο της Der Standard. Η Αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι «ήταν η τρίτη απόπειρα από τα μέσα Νοεμβρίου να μπουν στο σταυρόνημα συντηρητικοί και κρατικοί οργανισμοί. Μέχρι τώρα, ωστόσο, προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν αποτρέψει τα χειρότερα. Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η ελληνική αστυνομία θεωρεί ότι [τα χτυπήματα] συνδέονται και αναζητεί τους δράστες στον κύκλο αριστερών ή αναρχικών ομάδων. Και δεν είναι μόνον οι στόχοι που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η ιστορία. Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης είναι συχνές οι ενέργειες που αποδίδονται σ’ αυτές τις ομάδες. Το 2017 η ομάδα «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή επιστολών-βομβών. Η αντιπολίτευση επιρρίπτει στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λαμβάνει ικανοποιητικά μέτρα κατά των δραστών και το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναμένονται εκλογές στα τέλη του 2019».

Η Washington Post σημειώνει ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε προειδοποίηση για την έκρηξη έξω από το Ναό του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας κι ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν ήδη σε συναγερμό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια επιθέσεις στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Η γαλλική Le Figaro υπογραμμίζει με τη σειρά της ότι οι υποψίες των Αρχών στρέφονται σε ακροαριστερά ή αναρχικά κινήματα: «Οι επιθέσεις κατά δημόσιων θεσμών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τραπεζών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών είναι συχνές εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αποδίδονται σε τέτοια κινήματα».

Αλλά και το γερμανικό Stern και η ιταλική La Stampa υπενθυμίζουν ότι ουδείς ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη στο Κολωνάκι και την επίθεση στο ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι τέτοια χτυπήματα αποδίδονται σε ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδες, που επιλέγουν συχνά την περίοδο των εορτών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.