Ειδησεογραφικό site

Θύελλα στο ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία Ραγκούση στο γραφείο Τσίπρα το βράδυ των εκλογών

218

Κάποια στελέχη -και δεν είναι λίγα- ασκούν έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πρόσωπα που προέρχονται από το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα η υπουργοποίηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα είχε σχολιαστεί αρνητικά από αρκετούς στην Κουμουνδούρου.

«Τι δουλειά έχει ο Ραγκούσης εδώ; Δεν ανήκει σε εμάς»
Όμως το βράδυ των εκλογών η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση στα γραφεία του κόμματος προκάλεσε την έντονη δυσφορία στελεχών, που θεώρησαν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε κανένα λόγο να βρεθεί στην Κουμουνδούρου. «Τι δουλειά έχει ο Ραγκούσης εδώ; Ποιος τον προσκάλεσε; Δεν ανήκει σε εμάς και θα έπρεπε ο πρόεδρος να μην του επιτρέψει να έρθει», είπε στέλεχος που ανήκει στην ομάδα των «53».

Όταν, μάλιστα, έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Ραγκούσης βρισκόταν στο γραφείο του Τσίπρα τη στιγμή που αυτός έκανε τις συσκέψεις για να αποτιμηθεί η βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, υπήρξαν συριζαίοι που εξοργίστηκαν και είπαν: μήπως από εδώ και πέρα θα μας δίνει ο Ραγκούσης τη γραμμή;

Η επιλογή Τσίπρα για πασοκοποίηση και η συντριβή στις ευρωεκλογές
Είναι γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του τόσο για τις επιλογές προσώπων και για την τακτική που ακολουθήθηκε σε σοβαρά ζητήματα, όσο και για την προσέγγιση προσώπων από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Η αριστερή πτέρυγα της Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Τσίπρα για πασοκοποίηση του κόμματος, η οποία ευθύνεται ως έναν βαθμό για τη συντριβή στις ευρωεκλογές.

Η ομάδα των «53» αλλά και κάποιοι ακόμα θεωρούν πως είναι λανθασμένη η επιλογή της διεύρυνσης του κόμματος με στελέχη του παλαιού κομματικού συστήματος, διότι αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και περνούν λάθος μηνύματα στον κόσμο.

Η παραπάνω θέση έχει ενισχυθεί περαιτέρω τα τελευταία 24ωρα και μετά την εκλογική επίδοση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, που αν και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να καταλάβει έδρα στην Ευρωβουλή, ωστόσο δημιουργεί «ρωγμές» στους πρώην «συντρόφους» του στην Κουμουνδούρου

Τα σχόλια είναι κλειστά.