Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να σταματήσουν τώρα την κωμωδία με τα εμπάργκο

143

«Η κωμωδία με τα εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία πρέπει να σταματήσει τώρα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση δημοσιογράφων και πολιτικών και αναφέρθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

«Τι συνδέει τις βαριοπούλες, τα σφυριά, τους βανδαλισμούς, τα καμμένα παπάκια, με τη βόμβα στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή; Είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που έχει δέσει τους πολίτες και δεν τους αφήνει να νιώθουν ασφαλείς. «Δεν είναι ο ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ με εκείνον που βάζει εκρηκτικά, αλλά είναι τα συμπτώματα της ίδιας θρησκείας. Σαν να υπάρχει η βαρβαρολαγνεία και η θέα είναι η βαρβαρότητα. Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί, αλλά η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τις δυνάμεις που δεν κορόιδεψαν τους πολίτες. Όπως είπε «είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είναι σημαντικό για τους πολίτες να σκεφτούν τα λάθη σας και αυτά που δεν παραδέχεστε και αυτά που δεν κάνατε. Είτε γιατί σας εμπόδιζαν οι ιδεοληψίες σας, είτε γιατί δεν είστε ικανοί. Με αποτέλεσμα να μένει η χώρα πίσω».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, άσκησε κριτική για τη μείωση των επενδύσεων , για την αύξηση των φόρων και του κομματικού κράτους. «Γεμάτο φόρους ο προϋπολογισμός», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Συνεχίζετε αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑ να παίρνετε μετακλητούς, έχουν αυξηθεί, όπως και οι φορείς του δημοσίου και τα νομικά πρόσωπα νομικού δικαίου». Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε «από πού να βρούμε λεφτά;» και πρόσθεσε: «Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τους έμμεσους φόρους και από το 2014 τα έσοδα από άμεσους φόρους έχουν αυξηθεί 300 εκατ, ενώ από έμμεσους κατά 4 δισ. ευρώ. Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στη Ευρωζώνη» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.