Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Είναι γελοίο ο Πάνος Καμμένος να διαφοροποιείται

46

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, για το νέο όνομα των Σκοπίων.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε τη διγλωσσία της κυβέρνησης, η οποία οδήγησε τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και καυτηρίασε τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στον Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας εξέφραζε διαφορετικές θέσεις από την κυβέρνηση.

«Το Ποτάμι είχε μία κρυστάλλινη θέση επί του θέματος από την αρχή. Έχουμε πει από νωρίς την άποψη μας για το Μακεδονικό. Η διγλωσσία της κυβέρνησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται πλήρης ενημέρωση του κόσμου. Να καταλάβει ο κόσμος τι κερδίζουν από μία λύση με σύνθετη ονομασία, παράλλήλα με συγκεκριμένες δεσμέυσεις από τη FYROM, ότι εγκαταλείπουν τον αλυτρωτισμό. Αν γίνουν αυτά, θα βγουν όλοι κερδισμένοι», τόνισε αρχικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα. Κυρίαρχο είναι το θέμα των διατάξεων του συντάγματος της FYROM, όπου υπάρχουν αλυτρωτικές διατάξεις. Υπάρχει διάθεση, αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αποφάσεις που θα πούμε ότι πάμε για μία νέα εποχή, υπάρχει απόσταση. Ο Τσίπρας φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση το θέμα προς συζήτηση. Έπρεπε να είχαμε συζητήσει το Σεπτέμβριο. Είναι επικίνδυνο, εκτός από γελοίο, να υπάρχει μία κυβερνητική γραμμή και μία άλλη γραμμή, εκείνη του υπουργού Αμύνης. Αυτό μας έφτασε εδώ. Υπάρχουν λύσεις πολύ καλύτερες από το Βόρεια και Άνω Μακεδονία. Μπορεί να είναι μία λέξη και όχι δύο στη σλαβική διάλεκτο. Το ένα ζήτημα είναι η ονομασία και το άλλο οι δεσμευτικές εγγυήσεις, που θα δείχνουν ότι οι αλυτρωτικές διατάξεις θα έχουν απαλειφθεί. Όλοι υπερασπίζονται την εθνική γραμμή, αλλά το τι γίνεται στις συναντήσεις, κανείς δεν ξέρει. Είναι γελοίο ο υπουργός Αμύνης να διαφοροποιείται. Αυτό δίνει έδαφος σε ακραίες εκδηλώσεις»

Τα σχόλια είναι κλειστά.