Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης για παιδεία: «Στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα»

43

«Στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα: εκτός από την καριέρα και η αριστεία είναι χολέρα». Έτσι σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ορίζεται ότι η επιλογή σημαιοφόρου και παραστατών θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας, το οποίο «πέρασε» από τη Βουλή χθες τα μεσάνυχτα.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ότι έκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση και πως με το νομοσχέδιο η παιδεία οδηγείται σε απαξίωση. «Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την απόφαση που ήταν κρυφή, μας το έκρυψε ο κ. Γαβρόγλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύπταται το πνεύμα Καρανίκα, εκτός από την καριέρα και η αριστεία είναι χολέρα. Είναι ένας κατήφορος που οδηγεί την παιδεία στην απαξίωση, επιλέγουν την παιδεία ως τον τελευταίο σταθμό της ήττας τους. Όλα γίνονται λάθος στον νόμο, είναι πρόχειρα λάθος» είπε χαρακτηριστικά. και πρόσθεσε: «Το πνεύμα της αντιμεταρρύθμισης στη παιδεία είναι ότι προτιμάμε μια βαλκανική από μια ευρωπαϊκή παιδεία».

Για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε κατηγορηματικά ότι προεκλογική συνεργασία ΝΔ και του κόμματός του δεν θα υπάρξει, αλλά ανέφερε αμέσως μετά «θα αναμετρηθούμε στις κάλπες και μετά τις εκλογές βλέπουμε».

Για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είπε ότι «δεν έχουμε να δώσουμε απάντηση σε κανέναν, έχουμε τη δική μας πρόταση, να κάνουμε κίνημα αλλαγής στο κέντρο με στέρεη βάση» και γενικότερα ανέφερε πως «τη λύση δεν θα φέρουν οι υπουργοί του παρελθόντος, πρέπει να υπάρχει μείγμα εμπειρίας με κενές θέσεις στην πρώτη γραμμή για νέα πρόσωπα».

Τέλος, για το 2015 ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «εγώ δεν τα έχω πει όλα για εκείνες τις ημέρες. Όταν ισορροπήσουμε ως χώρα, θα μιλήσω. Η Ελλάδα έγλειψε το χάος και κάποια χέρια την τραβήξανε και σωθήκαμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.