Ειδησεογραφικό site

Θεοδώρα (Δώρα) Παπαδάκη: Φυλακίζουμε στο σπίτι το Θύμα μαζί με τον Θύτη και το καταδικάζουμε να τον υπηρετεί

396

Γράφει η Θεοδώρα (Δώρα) Παπαδάκη*

Για πολλούς από εμάς, το Σπίτι είναι το Καταφύγιό μας.. Ο τόπος ξεκούρασης, χαλάρωσης, έμπνευσης και περισυλλογής..

Για άλλους και, ειδικά για κάποιες άλλες είναι ο τόπος βασανισμών και μαρτυρίου!..

Όταν ακούσουμε το επόμενο θύμα Γυναικοκτονίας, θα σοκαριστούμε !

Αλλά δεν είναι μόνο Σοκ αυτό που θα έπρεπε να αισθανθούμε αλλά και Τύψεις !

Τύψεις .. όσοι ακούγαμε φωνές και αγριότητες από το διπλανό διαμέρισμα ή οικία και δεν καλέσαμε την Αστυνομία, ως δικαιούμαστε και Οφείλουμε!

Τύψεις, όσοι βλέπαμε Γυναίκες… Παιδιά… Ηλικιωμένους… Ανάπηρους με μώλωπες κ.α. και δεν καλέσαμε ούτε την ειδική γραμμή βοήθειας 15900.

Μια κοινωνία, που ανέχεται τέτοια φαινόμενα, είναι εξίσου ένοχη με τους οδηγούς που βλέπουν άνθρωπο να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και τον προσπερνούν αδιάφοροι..τον εγκαταλείπουν να πεθάνει !

Ο… περίφημος Κορωνοϊός, εκτός από τα άλλα δεινά, αύξησε κάθετα, περίπου 30% , τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο και τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας !

Για κάποιες Γυναίκες, ως επί το πλείστον, το «μένω στο σπίτι» έγινε συνώνυμο του «μένω στον θάλαμο βασανιστηρίων» με κάποιον Άνανδρο, του οποίου η έλλειψη Καλλιέργειας, Αυτοελέγχου, Ισορροπίας ψυχολογικής, του επιτρέπουν να εκτονώνει τον οξύθυμο χαρακτήρα του σε μυϊκά ασθενέστερους και.. εγκλωβισμένους μαζί του !..

 

Οφείλουμε όλοι να δράσουμε, να ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει μέτρα άμεσα, πριν λάβουν χώρα και άλλα Απάνθρωπα ή και Τραγικά φαινόμενα.. πριν μείνουν ορφανά και άλλα παιδιά..

Να βρεθούν, άμεσα, επιπλέον στέγες κακοποιημένων ανθρώπων..

Ειδικά τώρα, η οικονομική στήριξή τους είναι αδήριτη ανάγκη !

Να ενημερωθούν τα Αστυνομικά τμήματα, για την αντίδραση που πρέπει να έχουν σε κλήσεις πολιτών για τέτοια φαινόμενα! Είχε ήδη κατηγορηθεί για αδιαφορία η Αστυνομία, και ειδικά τώρα, επικαλείται και τη δικαιολογία του ιού…

Να προβληθούν σχετικά κοινωνικά μηνύματα σε όλα τα ΜΜΕ!

Να βρεθούν τρόποι κωδικοποιημένης ειδοποίησης των Αρχών από τα θύματα, που λόγω της στενής, αυτήν την περίοδο ειδικά, συνύπαρξης με τους βασανιστές τους, δεν έχουν εύκολα τη δυνατότητα αυτή! Στη Γαλλία π.χ. τα θύματα απευθύνουν κλήση βοήθειας στα Φαρμακεία, με τις λέξεις: «Μάσκα 19».

Ας μην το επιτρέπουμε άλλο, αντί να φυλακίζεται ο Θύτης, να φυλακίζεται το Θύμα και μάλιστα στο σπίτι, μαζί του, καταδικασμένο – ή να τον Υπηρετεί, πλέον των σωματικών και ψυχικών βασανισμών που υφίσταται.

*Δικηγόρος ΑΠ, DEA, DEE Ευρωπαϊκού Δικαίου

 Αντιπρόεδρος «Παγκρητίου Ενώσεως Γυναικών»

 Αν. Γραμματέας Τομέα Θεσμών ΚΙΝΑΛ

 Πρ. υπ. βουλευτής Α Αθήνας και Ρεθύμνου

Τα σχόλια είναι κλειστά.