Ειδησεογραφικό site

Θάνου για Ένωση Δικαστών: «Δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια»

35

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και δικαιοσύνης, με τη σκυτάλη να παίρνει σήμερα η διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία με έναν ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε την ανακοίνωση των συναδέλφων της, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας», υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

Και ανεβάζοντας τους τόνους, η κυρία Θάνου επιτέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης: «Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».

«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» επισήμανε η κυρία Θάνου.

Στα πυρά της διευθύντριας του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, για τον οποίο είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».

Για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.