Ειδησεογραφικό site

Θανατική ποινή η εισήγηση του εισαγγελέα για τους πέντε ύποπτους στην υπόθεση Κασόγκι

159

Ο γενικός εισαγγελέας δεν έδωσε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια – Άλλα έξι άτομα στο κατηγορητήριο – Καμία αναφορά ή σύνδεση με τη βασιλική οικογένεια

Την επιβολή της θανατικής ποινής πρότεινε ο Σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας για τους πέντε ύποπτους στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο αραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου τον Νοέμβριο, ο οποίος ασκούσε δριμύτατη κριτική στον διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η σύνδεση της δολοφονικής επιχείρησης, με τη βασιλική οικογένεια.

Ο γενικός εισαγγελέας στο Ριάντ ανακοίνωσε την εισήγησή του για την επιβολή της θανατικής ποινής στους πέντε από τους 11 κατηγορούμενους, αποφεύγοντας, όμως, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, την ίδια στιγμή που το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου δεν έχει εντοπιστεί.

kashoggi_in

Ο εισαγγελέας δεν γνωστοποίησε ονόματα, ή τον ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση οι πέντε κατηγορούμενοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή, αλλά και οι υπόλοιποι έξι. Επίσης, ο εισαγγελέας δεν εξήγησε γιατί η εισήγησή του για θανατική ποινή αφορά τους πέντε και γιατί αποκλείστηκαν οι άλλοι έξι.

Σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες και την έρευνα που έχουν διεξάγει, η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, στο αραβικό προξενείο, στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα 15 ατόμων, τα οποία έδρασαν με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία, υλοποιώντας ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε ότι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν προμηθευτεί το κείμενο της δικογραφίας και το κείμενο που περιγράφει το σκεπτικό της εισήγησής του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.