Ειδησεογραφικό site

Θανάσης Τσούρας: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

66

Συγγενείς, φίλοι  και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 77 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο και η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Δείτε εικόνες:

tsouras-1_
tsouras-12
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
tsouras-11
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
tsouras-15
Ο Χρήστος Παπουτσής, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας
tsouras-14
Ο Κώστας Γείτονας
tsouras-13
Το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

 

tsouras-5
Ο Χρήστος Παπουτσής, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας
tsouras-9
tsouras-8
tsouras-7
tsouras-1
tsouras-2
tsouras-3
tsouras-6
tsouras-4

Η ταφή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θα γίνει στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Η οικογένειά του αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα Φλόγα.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Τσούρας

Ο Θανάσης Τσούρας είχε μια ξεχωριστή ποιότητα χαρακτήρα και απολάμβανε του σεβασμού πολιτικών φίλων και αντιπάλων. Από την εποχή που ως φοιτητής ιατρικής εντάχθηκε στο ΠΑΚ έως το 2012 που από τα έδρανα της Βουλής ανακοίνωνε την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική, ο Θανάσης Τσούρας διέγραψε μια σημαντική πορεία στηνν πολιτική ζωή του τόπου που ξεχώρισε για την αξιοπρέπεια με την οποία κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ζωή του είχε πολλά στοιχεία που μοιάζουν μυθιστορηματικά – η αντιστασιακή του δράση και τα βασανιστήρια επί χούντας, οι ηλικιακές πρωτιές στην πολιτική, η μεγάλη του συμβολή στην υλοποίηση των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, η προσωπική σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά και μετέπειτα με τη Φώφη Γεννηματά, για την οποία υπήρξε ένας «δεύτερος πατέρας», μαζί με τον Κώστα Γείτονα – αλλά ο ίδιος παρέμεινε ως το τέλος ένα υπόδειγμα ταπεινότητας και αξιοπρέπειας.

736731
Ο Θανάσης Τσούρας σε στιγμιότυπο όπου συνομιλεί με τον Γιώργο Παπανδρέου

Τα σχόλια είναι κλειστά.