Ειδησεογραφικό site

Θα έχουμε δουλειές με… φούντες

1.036

Το δράμα που θα βιώσουμε το επερχόμενο καλοκαίρι δεν θα είναι απόλυτο, όπως το δράμα του Ιουλίου 2015. Καλό για τη σύντροφο του Αλέξη αυτό γιατί δεν θα έχει νέα αφορμή για σπαραξικάρδιες κραυγές, οιμωγές και δάκρυα. Της αρκεί η επέτειος του δημοψηφίσματος-παρωδία που έστησε ο Τσίπρας και έφερε το επαχθέστερο σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνιο.

του Άκη Λουδάρου

Αλλά και το νέο δράμα που θα βιώσουμε και θα υποστούμε τις συνέπειές του που θα ‘ναι κι αυτές βαριές κι ασήκωτες. Γιατί ο τυχοδιώκτης Τσίπρας πάλι θα παίξει το μέλλον της χώρας στα ζάρια. Ήδη τα κρατάει στα χέρια του και ετοιμάζεται να τα ρίξει. Εάν φέρει ντόρτια, θα βγάλει διάγγελμα και θα ανακοινώσει ότι έφερε εξάρες. Θα χάσει το παιχνίδι αλλά θα πανηγυρίζει ότι κέρδισε.

Ο τυχοδιώκτης είναι αποφασισμένος, τον Αύγουστο που ολοκληρώνεται το μνημόνιο, να βγάλει τη χώρα στις αγορές για δανεισμό χωρίς πιστοληπτική γραμμή. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας για να δανειστεί η χώρα σίγουρα με χαμηλό επιτόκιο αλλά θα μείνουμε αβοήθητοι, έρμαια των κερδοσκόπων. Ωστόσο θα έχουμε «καθαρή έξοδο».

Τι κι αν φωνάζει ο Στουρνάρας, τι κι αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να περπατήσουμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια, ο αλαζόνας επιμένει γιατί θέλει να εμφανίσει μία επιτυχία. Ψεύτης με περικεφαλαία, δεν ορρωδεί προ ουδενός και χωρίς αισχύνη αλλά, με την άνεση που διακρίνει κάθε λαϊκιστή, πάλι θα βαφτίσει τη νύχτα-μέρα.

Τα ντόρτια που θα φέρει ο Τσίπρας σημαίνουν νέο φέσι (λόγω των υψηλότερων επιτοκίων), χωρίς να βγει η χώρα από την επιτήρηση. Οι δανειστές θα μείνουν ως επίτροποι. Αλλά ο λαθρόχειρας θα μας πληροφορήσει ότι πλέον θα τους αποκαλούμε «επόπτες». Όπως έκανε και το 2015 όταν οι δανειστές δεν εκδιώχθηκαν, παρέμειναν να δίνουν εντολές, τις οποίες υπάκουα και προθυμότατα εκτελούσε και εκτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά δεν ήταν τρόικα, έγιναν… θεσμοί.

Τον Αύγουστο θα χάσουμε και τα μνημόνια. Έκτοτε, θα έχουμε… χειρισμό. «Κανένας δεν λέει ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο και αποκτά έναν καλύτερο χειρισμό». Τάδε έφη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ένας από τους πρώτους τυχοδιώκτες του ΠΑΣΟΚ, που αναζήτησε συνέχιση της πολιτικής του σταδιοδρομίας στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον θυμόμαστε για πάντα γιατί με τα… γρήγορα ανακλαστικά του κατάφερε να πνίξει τον Σαρωνικό στο πετρέλαιο αλλά και γιατί το όνομά του εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από τη δικογραφία για τη Novartis.

Ο Κουρουμπλής έφυγε λοιπόν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν άντεχε να ψηφίζει μνημόνια και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίζει και να εφαρμόζει μνημόνια, αρκεί να είναι υπουργός. Και αφού έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει τώρα ότι ο μόνος δρόμος να υπάρξει η Κεντροαριστερά είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνεργασία γιατί εγκατέλειψε συνειδητά, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τον κορμό της Κεντροαριστεράς που ήταν και είναι το ΠΑΣΟΚ; Έφυγε γιατί έβλεπε τον κόσμο να υποφέρει από τα μνημόνια και δεν άντεχε η ψυχή του να σηκώνει αυτό το βάρος. Τώρα όμως μπορεί. Αντέχει. Και αν δεν αντέχουν οι πολίτες, τι να κάνουμε; Υπομονή. «Μπορεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα, λίγη υπομονή», συστήνει. Ας το πει στους συνταξιούχους που με τις αλχημείες του Τσίπρα θα δουν πάλι τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται.

Οι εμμονικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν συνθλίψει την Ελλάδα και όσο μένουν στην εξουσία θα συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν. Αυτός είναι ο στόχος τους, δεν είναι αποτέλεσμα αδεξιότητας, ανικανότητας ή ασχετοσύνης. Θέλουν η Ελλάδα να είναι μικρή και μίζερη γιατί οι ίδιοι είναι μικροί και μίζεροι. Από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν μπορούν να μεγαλώσουν, θέλουν τα πάντα γύρω τους μικρά, φτωχά και μίζερα.

Δύο μικρά παραδείγματα εκτός πολιτικής: Επέλεξαν να στείλουν στο πανηγυράκι της Eurovision ένα τραγούδι που στην καλύτερη περίπτωση θα ακουγόταν σε μπουάτ. Όχι όμως σε νεολαϊκίστικο πανηγυράκι. Και η Eurovision δεν είναι μπουάτ.
Και τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες αλλά εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να οργανώσει σωστά και αναίμακτα έναν τελικό Κυπέλλου. Μαχαιρώματα, βιαιοπραγίες, κανιβαλισμοί και χουλιγκανισμοί με την ανοχή της κυβέρνησης, που αρνείται να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Και το χειρότερο, που δείχνει πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον δημόσιο λόγο και ποια είναι η σχέση της με την αισθητική και την ευπρέπεια: Μετά τη λήξη του τελικού, η ΕΡΤ3 είχε εκπομπή με ρεπορτάζ από τα επινίκια. Νεαρός οπαδός κρατάει υψωμένο μπροστά στην κάμερα ένα κασκόλ με χυδαίο σύνθημα και ουδείς τολμάει να διακόψει τη σύνδεση, ούτε καν ζητάει από τον νεαρό είτε να απομακρυνθεί είτε να κατεβάσει το κασκόλ.

Παρ’ όλα αυτά, η «Πράβντα-Αυγή» πανηγυρίζει για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα της ΕΡΤ. «Ενοχλεί», λέει, «γι’ αυτό υπάρχουν επικρίσεις». Τότε γιατί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, όλοι διορισμένοι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψαν ανακοίνωση ότι δέχονται ασφυκτικές παρεμβάσεις; Γιατί στην επιστολή παραίτησής του ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας Νίκος Μιχαλίτσης αποκαλύπτει «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού “συνδικαλισμού”, με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική»;

Όμως τι άλλο να περιμένει κανείς από αυτήν την ομήγυρη των ιδεοληπτικών που νομίζει ότι με το χασίς θα πάει μπροστά η Ελλάδα; Μεταρρυθμίσεις επιμένουν να ζητούν οι… επόπτες, προσλήψεις και πρακτικές σοβιετίας και Μαδούρο επιλέγει η «πρώτη φορά Αριστερά» για να επιμηκύνει την παραμονή τους στην εξουσία. Η αύξηση της παραγωγικότητας είναι το φάρμακο, υποστηρίζει το ΔΝΤ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να λένε τερατώδη ψέματα ότι η οικονομία ανακάμπτει και άλλα τινά με τη χρήση της κάνναβης (θα υπάρχουν έσοδα 3,5 δισ. τον χρόνο!).
Και όλα αυτά καθώς η ελληνική κοινωνία βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην παρακμή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.