Ειδησεογραφικό site

Τέλος στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων βάζει το ΣτΕ

49

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματικές τις περικοπές και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπράτη η απόφαση ήταν «μη αναμενόμενη» και «όχι λογική».

Όπως εξήγησε «όταν το ΣΤ΄τμήμα του ΣτΕ βγάζει αντισυνταγματική την περικοπή με μεγάλη πλειοψηφία 6-1 και η απόφαση βγαίνει τον Δεκέμβριο, ήταν λογικό όλοι να αναμένουν στην Ολομέλεια ότι δεν ανατρέπεται».

Μεταφέροντας τα συναισθήματα των 610.000 δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει δικαστική προσφυγή «παρακινούμενοι από την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του ΣτΕ», ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «απογοήτευση».

Υπενθύμισε ότι «ζητήσαμε πολιτική απόφαση από Τσακαλώτο να δώσει τα δώρα και δεν το έκανε» και διεμήνυσε ότι «κανένα σταμάτημα διεκδίκησης δεν θα γίνει». «Από σήμερα θα ζητήσουμε πολιτική απόφαση για να λυθεί το θέμα και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι το δικαστήριο αποφάσισε και από την άλλη βγήκαμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε ο κ. Μπράτης.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε, δε, ότι «εκκρεμεί η απόφαση για την αντισυνταγμτικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, η προσφυγή έγινε το 2016 και ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση»

Τα σχόλια είναι κλειστά.