Ειδησεογραφικό site

Telegraph – Μπόρις Τζόνσον για Brexit: «Ένα χάλι οι διαπραγματεύσεις»

57

Αυτό ισχυρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα – Διαψεύδει επισήμως ο ίδιος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έκφραση «αυτό το χάλι», κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συνομιλιών που είχε με ανώτερα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, έγραψε η ταμπλόιντ εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην ΕΕ.

Ακόμη, ο Τζόνσον φέρεται να προέτρεψε τους γερμανούς συνομιλητές του να μετατρέψουν το Brexit σε οικονομική ευκαιρία, υποστήριξε η εφημερίδα.

Ωστόσο οι πληροφορίες των ευρωπαϊκών πηγών διαψεύσθηκαν από φίλους του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, που διαβεβαίωσαν την Τέλεγκραφ πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρος ότι το Μπρέξιτ θα αποτελέσει «μια μεγάλη επιτυχία» για το Λονδίνο.
Δεν είναι σαφές εάν ο Τζόνσον έκανε τα σχόλια που του αποδίδονται τον Νοέμβριο του 2016 ή τον Απρίλιο του 2017, στις δύο επίσημες επισκέψεις του στο Βερολίνο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες άρχισαν επίσημα τον Ιούνιο και η διαδικασία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου του 2019.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ να περάσουν στη δεύτερη φάση τους, που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.