Ειδησεογραφικό site

Telegraph: Το Μοναστηράκι ανάμεσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου

209

Η εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τις καλύτερες αγορές στον κόσμο, από την αγορά Boqueria μέχρι τα μαγαζιά του Ρίο. Φυσικά, η Ελλάδα δίνει το παρόν, με την Κεντρική Αγορά της Αθήνας και το Μοναστηράκι να ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο τουρίστας που θα βρεθεί στην Αθήνα, πρέπει να επισκεφθεί την Κεντρική Αγορά στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Ευριπίδου. Η αγορά που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα σφύζει από ζωή και καταναλωτές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε φρέσκα ψάρια, κρεατικά φρούτα και λαχανικά.

Εξίσου, εξαιρετική εμπειρία, είναι και τα ψώνια στο Μοναστηράκι όπου κάποιος μπορεί να εντοπίσει αντίκες. Στη λίστα με τις αγορές συμπεριλαμβάνονται η Boqueria στη Βαρκελώνη, η Κεντρική Αγορά της Βαλένθια, το Μεγάλο Παζάρι στη Κωνσταντινούπολη, η Αγορά Camden στο Λονδίνο, η Marché Place Monge στο Παρίσι, η Αγορά της Queen Victoria στην Αυστραλία, η Naschmarkt στη Βιέννη, η Αγορά Stanley στο Χονγκ Κονγκ, η Marche du Midi/Marche στις Βρυξέλλες, η Spitalfields Market στο Λονδίνο, η Mercato di Rialto στη Βενετία, η Αγορά Testaccio στη Ρώμη, η Αγορά Medina στο Μαρακές, η Αγορά Souqs στο Ντουμπάι, η Αγορά San Miguel στη Μαδρίτη, η Chatuchak Weekend Market στη Μπανγκόκ, η Waterlooplein Flea Market στο Άμστερνταμ και η Αγορά ψαριών Tsukiji στο Τόκυο.

Πηγή: Telegraph

Τα σχόλια είναι κλειστά.