Ειδησεογραφικό site

Telegraph: η Ελλάδα, λίκνο της καλοκαιρινής μόδας

120

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα νεοσύστατα εγχώρια fashion brands, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τις ελληνικές και αρχαιοελληνικές επιρροές στα σχέδιά τους.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις ήδη δημοφιλείς και αναγνωρισμένες στο εξωτερικό εταιρείες Zeus + Dione και Ancient Greek Sandals, καθώς και τη δουλειά της σχεδιάστριας κοσμημάτων Ιλεάνας Μακρή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα βιώνει μια δημιουργική έκρηξη παρά την οικονομική κρίση και οι νέοι Έλληνες σχεδιαστές επιστρέφουν στα παραδοσιακά και φολκλόρ σχέδια και υλικά αναζητώντας έμπνευση από την αρχαία ιστορία της χώρας.

Το brand Zeus+Dione γεννήθηκε από την συνεργασία της Δήμητρα Κολοτούρα και της Mareva Grabowski και πολύ σύντομα γνώρισε τεράστια επιτυχία και έγινε talk of the town στους πιο εκλεπτυσμένους κύκλους μόδας του εξωτερικού. Οι δύο ταλαντούχες δημιουργοί απασχολούν πλέον προσωπικό 18 ατόμων στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία δημιούργησαν θέσεις εργασίας για παραπάνω από εκατό ανθρώπους σε ολόκληρη την χώρα.Οι ίδιες δηλώνουν ότι η ιστορία και οι εικόνες της Ελλάδας είναι τόσο πλούσιες που δεν υπάρχει καμία δυσκολία να βρούνε έμπνευση για τις συλλογές τους.

Αν και η δουλειά της γνωστής σχεδιάστριας Ιλεάνας Μακρή κοσμημάτων δεν είναι καινούρια, το έργο της είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Η σχεδιάστρια άνοιξε το 1987στην Αθήνα το κατάστημα κοσμημάτων “Μαγεία” , και σύντομα ακολούθησε και η δική της πρώτη συλλογή κοσμημάτων. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα φιδιών, και πλάσματα που συναντούμε στην ελληνική ύπαιθρο είναι το σήμα κατατεθέν της δημιουργού.

H Xριστίνα Μαρτίνη και ο Νικόλας Μίνογλου αποτελούν το ταλαντούχο δημιουργικό δίδυμο που ίδρυσε το footwear brand “Ancient Greek Sandals” κατασκευάζοντας δερμάτινα σανδάλια που σήμερα κοσμούν τα πόδια των σταρ του Χόλυγουντ. Οι δημιουργοί των πρωτότυπων σανδαλιών προσπαθούν να κρατούν τις τιμές των εξαιρετικά δουλεμένων χειροποίητων σανδαλιών τους όσο το δυνατόν χαμηλότερα, επιμένοντας ωστόσο σε πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών, καθώς δεν επιθυμούν να ρίξουν την ποιότητα των προϊόντων τους.

«Ευτυχώς η έμπνευση που προσφέρει η ελληνική ιστορία είναι απεριόριστη», δηλώνουν οι ίδιοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.