Ειδησεογραφικό site

ΤΑΙΠΕΔ: Αποδέχθηκε 20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος» έναντι 1,15 δισ.

196

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» – Η σύμβαση θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» ΑΕ έκανε δεκτή το ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης στο «Ελ. Βενιζέλος» έναντι συνολικού τιμήματος 1,38 δισ. Ευρώ.

Την προσφορά έκανε δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς λαμβάνοντας υπ’ όψιν μια ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.