Ειδησεογραφικό site

Τα σχέδια του 29χρονου τρομοκράτη – Τους «καθαρούς» συντρόφους του ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

62

Στόχους αμερικανικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος είχε η νέα μαζική αποστολή τρομοδεμάτων που ετοίμαζε – Ερευνώνται οι επαφές του με φυλακισμένους τρομοκράτες, οι χειρόγραφες σημειώσεις του και το αν σχεδίαζε νέο χτύπημα στην Αθήνα

Τα τέσσερα «καθαρά» άτομα που πλαισίωναν τον 29χρονο, η νέα γιάφκα στην οποία σκόπευαν να μεταφέρουν τον οπλισμό και οι επαφές με  φυλακισμένα μέλη ένοπλων ομάδων είναι τα σημεία που επικεντρώνουν τις έρευνες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γ. τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κατάφεραν να αποσυνθέσουν έναν νέο τρομοκρατικό πυρήνα που πραγματοποίησε και ετοίμαζε εντυπωσιακά χτυπήματα. Έτσι, χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στη υπόγεια γιάφκα της πλατείας Αττικής φωτογραφίζουν στόχους – διευθύνσεις για αποστολές τρομοδεμάτων (αμερικανικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος), ενώ ερευνάται τι ετοίμαζαν με τα εκρηκτικά που διέθεταν έτοιμα προς χρήση – αν δηλαδή ετοίμαζαν παράλληλα και τοποθέτηση βόμβας σε κτίριο της Αθήνας.

Μάλιστα στο νέο αυτό βραχίονα, ο νεαρός είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο καθώς τα τελευταία δυο χρόνια είχε μπει δυνατά στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων και εκτιμάται ότι ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε επαφές με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Εκτιμούν δε, πως πριν συλληφθεί η Πόλα Ρούπα είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του, στο πλαίσιο κοινής δράσης και του σχεδίου για την μεγάλη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές, ενώ ακόμα και το όνομα και η πλαστή ταυτότητα για να νοικιάσει το Δεκέμβριο του 2015 τη γιάφκα του, το έδωσε η 45χρονη. Παράλληλα ο Κωσταντίνος Γ.  ήταν φίλος ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε ο νεαρός και έφυγε από τη γιάφκα στις 4:30 ξημερώματα με τρεις βαλίτσες γεμάτες  εκρηκτικά. Ίσως να μετακόμιζε τη γιάφκα σε άλλη περιοχή, λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ενώ αναζητούν τα οχήματα (εντοπίστηκαν πολλά κλειδιά) που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 29χρονος, τις επαφές του και τα άτομα που συναντούσε μυστικά. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή, αλλά και στα τρία κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο νεαρός για να δουν με ποια άτομα και από ποιες περιοχές  επικοινωνούσαν. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θεωρείται  βέβαιο ότι είχε ενεργό ρόλο στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, ενώ εξετάζεται αν συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα από την γιάφκα της πλατείας Αττικής

Τα σχόλια είναι κλειστά.