Ειδησεογραφικό site

Τα «προφίλ» των νέων αντιπροέδρων σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

154

Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, πραγματοποίησε τις πολυαναμενόμενες προαγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο. Εκτός από την κυρία Σακελλαροπούλου, που είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο και θα παραμείνει στη θέση αυτή για μια τετραετία, προήχθησαν δυο σύμβουλοι Επικρατείας σε θέσεις αντιπροέδρων. Οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Δημήτρης Σκαλτούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος. Ακόμη, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο, είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραληφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Οι προαγωγές στο ΣτΕ

Δημήτρης Σκαλτσούνης 

Ο κ. Σκαλτούνης γεννήθηκε το 1955 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983 και στην θέση του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Μάρτιο του 2003. Ήταν ο εισηγητής στην υπόθεση της αίτησης αναστολής για την συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της Ομογένειας.

Μιχάλης Πικραμένος

Ο κ. Πικραμένος γεννήθηκε το 1960, εισήλθε στο σώμα τον Ιούλιο του 1989 και προήχθη στη θέση του Συμβούλου Επικρατείας τον Ιούλιο του 2011, ενώ παράλληλα, είναι επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι από το 2011 εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, και την τριετία 2013-2016 διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Εθνική Σχολή Δικαστών. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το βιβλίο του υπό τον τίτλο: «Χωροταξική οργάνωση και διαχείριση χρόνου των δικών στα Διοικητικά Δικαστήρια».

Οι προαγωγές στον Άρειο Πάγο

Ιωσήφ Τσαλαγανίδης

Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραληφθεί και ήταν πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, γεννήθηκε το 1953, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Αύγουστο του 2012.

Ειρήνη Καλού

Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014. Το όνομά της είχε περιληφθεί στις επιλογές πριν έναν χρόνο χωρίς ωστόσο να προαχθεί – κάτι που συνέβη τώρα.

Δήμητρα Κοκοτίνη

Η Δήμητρα Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Δεκέμβριο του 2014.

Τα σχόλια είναι κλειστά.