Ειδησεογραφικό site

Τα «εθνίκια» και ο Μέγας Αλέξανδρος

286

Στις καταλήψεις, όπου πέρασαν την εφηβεία και τα νεανικά τους χρόνια εκείνοι τους οποίους οι πολίτες επέλεξαν το 2015 για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση (και κατάφεραν να τη βάλουν σε ακόμα πιο βαθύ τούνελ), διακρίνονταν πρωτίστως για τη συμπόρευσή τους με τη βία: είτε είναι λεκτική και ακόμη πιο επικίνδυνη σωματική. Από μόνη της η κατάληψη είναι μορφή βίας. Πολύ περισσότερο οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις στους υπεύθυνους για την τήρηση της τάξης.

του Άκη Λουδάρου

Όλοι οι αριστερόστροφοι ιδεοληπτικοί, όπως είναι οι περισσότεροι που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται τη βία ως μορφή πάλης εναντίον ενός κατεστημένου που δεν τους αρέσει και θέλουν να το ισοπεδώσουν, να φτιάξουν ένα δικό τους μοντέλο, το οποίο εν τέλει (όπως απέδειξε η Ιστορία, όπου αυτό εφαρμόστηκε) είναι τόσο αποκρουστικό που οι πολίτες θα ανατρέψουν.

Το ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι αγαπούν τη βία φαίνεται από τα αγέλαστα, τα σκληρά πρόσωπά τους. Φαίνεται και από τον τρόπο που εκφέρουν τον λόγο τους: επιθετικός, διχαστικός, απροκάλυπτα θρασύς, ξεδιάντροπος. Φαίνεται και από τα ίδια τους τα λόγια. Η βία είναι η κατάσταση στην οποία δικαιώνεται το παρελθόν τους, η ύπαρξή τους η ίδια, το είναι τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο δικαιολογούν τη βία – και τη λεκτική και τη σωματική. Όχι από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, βέβαια, αλλά όταν προέρχεται από δικά τους παιδιά. Από εκείνους με τους οποίους γνωρίστηκαν στην άσκηση… επαναστατικής βίας. Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες: Στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στην παιδεία, την υγεία, σε όλους τους τομείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν και κάνουν εγκλήματα. Γιατί και πώς να κάνουν κάτι καλό στον τομέα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης;

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι γιατί κυβερνούν αυτοί που παράγουν το εύφλεκτο υλικό. Αλωνίζουν οι «επαναστάτες», κάθε Σαββατοκύριακο οι γκαζάκηδες βάζουν φωτιά στην Αθήνα, πλέον επιζητούν να χυθεί αίμα -και οι ΣΥΡΙΖΑίοι σφυρίζουν αδιάφορα. Οι «εξεγερμένοι» το λένε ανοικτά ότι ήθελαν και θέλουν να κάψουν άνδρες των ΜΑΤ γιατί νιώθουν την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης να τους αντιμετωπίσει (να τους κόψει τα πόδια, είναι η σωστή έκφραση). Επιχειρησιακά, η Αστυνομία μπορεί να τους μαζέψει αλλά δεν το κάνει γιατί έχει άλλες εντολές. Το λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ότι δεν τους αφήνει η ηγεσία να αντιμετωπίσουν τους νοσταλγούς του Κουφοντίνα και κάθε άλλου… κοινωνικού αγωνιστή που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.

Άρρωστα μυαλά οι… κοινωνικοί αγωνιστές και οι «επαναστάτες». Ακόμα πιο άρρωστα τα μυαλά αυτών που κυβερνούν και λειτουργούν ως ασπίδα για την προστασία τους.
Αυτά με τη σωματική βία. Υπάρχει και το άλλο θέμα, η λεκτική βία στην οποία επίσης κάνουν πρωταθλητισμό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. (Για την οικονομία του χώρου, παραβλέπουμε τη βία που ασκείται με χειρονομίες, όπως αυτές που έκανε ο Καμμένος στους οπαδούς του Ολυμπιακού σε αγώνα πόλο γυναικών).

Λεκτική βία ασκούν αντιαισθητικοί, απαίδευτοι και, ως επί το πλείστον, αμόρφωτοι άνθρωποι. Κορυφαίο παράδειγμα ο Καρανίκας, ο οποίος φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο του συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού. Που σημαίνει ότι αυτός ο αντιαισθητικός, αμόρφωτος και απαίδευτος άνθρωπος είναι ο υπεύθυνος για το αύριο της χώρας, την κατεύθυνση, τον χαρακτήρα, το ύφος της. Παρατηρώντας τον κύριο στρατηγικό σύμβουλο σε πιάνει σύγκρυο αν σκεφτείς ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μορφή που να μοιάζει με αυτήν του Καρανίκα.

Από αυτόν τον άνθρωπο μάθαμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε σχέση με την περιοχή της Μακεδονίας. Αυτό είναι το θετικό. Όπως είναι γνωστό, τόσο οι παλαιό- όσο και νέο-κομμουνιστές αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία». Συνεπώς, χαιρόμαστε που ένας τέτοιος τύπος λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε σχέση με τη Μακεδονία. Κανονικά, ο Τσίπρας που είναι ικανός να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα και ονομασίες, θα έπρεπε να τον είχε διώξει πάραυτα από το Μαξίμου αλλά δεν το έκανε γιατί τον συμπονάει. Ανειδίκευτος και ανεπάγγελτος είναι ο Καρανίκας, η ανάπτυξη δεν έρχεται, πού να ψάχνει τώρα για δουλειά.

Για τον Καρανίκα, όσοι διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς είναι «αμόρφωτα εθνίκια». Κάνοντας ένα εμπεριστατωμένο (δεν έχει σημασία που δεν αναφέρεται σε πηγές και αποδείξεις, αυτό ξεπερνιέται εύκολα όταν είσαι ο Καρανίκας) μάθημα Ιστορίας στα «αμόρφωτα εθνίκια», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Ελλάδα και Σκόπια έχουν «κοινή ιστορία και πολιτισμό». Και επειδή είναι πολύ, μα πολύ, μορφωμένος, καλεί τα «αμόρφωτα εθνίκια» να κάνουν κράτη. Όχι φυσικά να ανεξαρτητοποιηθούν και να κάνουν το δικό τους κράτος αλλά να πάρουν βάρκες και καΐκια και να φωνάζουν στους καπεταναίους «κάνε κράτει».
Πρόκειται για τον ίδιο μορφωμένο άνθρωπο που έγραψε «των ειδήμων» αντί των ειδημόνων.
Ο θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη και εχθρός κάθε ανθρώπου που θέλει να προοδεύει στη ζωή του, να κάνει καριέρα και να αριστεύει, είχε επιτεθεί στον Διονύση Σαββόπουλο (προφανώς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίος ο Νιόνιος) με αφορμή τον ξυλοδαρμό συζύγου από τον άντρα της σε συναυλία. Ο Μέγας Καρανίκας, ο μοναδικός ιστορικός που κατάφερε να αποδομήσει την άθλια προπαγάνδα δύο χιλιάδων χρόνων ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας, δεν θα μπορούσε παρά να αποδομήσει και τον Σαββόπουλο με μία και μοναδική δήλωση: «Όλοι μαζί μπορούμε να δείρουμε τη γυναίκα μας, τα παιδιά μας, να κλέψουμε το κράτος, να υποκλιθούμε σε Ναζιστές και πρίγκιπες… ακούγοντας τον Σαββόπουλο Αμοράλ της κλοπής τραγουδιών».

Προφανώς, δεν θα είχε κάνει αυτήν τη δήλωση εάν είχε προηγηθεί η υπόκλιση του Καμμένου στον πρίγκιπα Αλβέρτο στο Μονακό.
Ανήθικος είναι ο ίδιος που αφενός δεν έχει αίσθηση του μέτρου και αφετέρου κάνει καριέρα, όπως και πολλοί άλλοι φίλοι και ομοϊδεάτες του με χρήματα των φορολογούμενων.
Είναι πολλά τα λεφτά (που παίρνεις από το Δημόσιο, μήνας βγαίνει, μήνας μπαίνει), Νίκο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.