Ειδησεογραφικό site

Τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής

293

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς το Σεπτέμβριο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών.

Του Χρήστου Δρούζια

Την ίδια ώρα, ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι οποίοι οργώνουν την Ελλάδα και καταστρώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στη μάχη για την ηγεσία, ενώ το δικό τους αγώνα δίνουν και τα επιτελεία τους, που εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ – ακόμα και εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών- για να κάνουν τηλέφωνα και επαφές, να στήσουν κομματικούς πυρήνες ανά τη χώρα, να κινητοποιήσουν στελέχη και ψηφοφόρους και ό,τι άλλο συνεπάγεται μια προεκλογική εκστρατεία.

Το «Κ» χαρτογραφεί τα τρία «στρατόπεδα» και σας παρουσιάζει τους αφανείς ήρωες που βρίσκονται πίσω από τους υποψηφίους. Έμπειρα στελέχη που είναι τα έμπιστα πρόσωπά τους και ασχολούνται από τη γραμματεία μέχρι και την επικοινωνία, έχοντας ρόλο στην οργάνωση, στην επικοινωνιακή καμπάνια, ακόμα και στην εξωτερική εμφάνιση των υποψηφίων.
Κομβικό ρόλο στις σχετικές διεργασίες έχουν οι λεγόμενοι «στρατηγοί», που έχουν το γενικό πρόσταγμα, και οι «λοχαγοί», που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τον συμφωνημένο σχεδιασμό.

Οι άνθρωποι της Φώφης 

Πρόσωπο – κλειδί στην όλη δραστηριότητα της Φώφης Γεννηματά είναι ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος αναλαμβάνει τις δύσκολες επαφές και εσωκομματικές αποστολές. Έχει δοκιμαστεί και στα εύκολα και στα δύσκολα και τα έχει φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Η Τόνια Αντωνίου που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, είναι το στέλεχος που έχει εξ ολοκλήρου στην πλάτη της, το οργανωτικό κομμάτι και αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού που στηρίζουν την υποψηφιότητα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Συνεπικουρείται στο δύσκολο έργο της από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέφανο Παραστατίδη και τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Δημήτρη Κουρόγιωργα.
Σε οργανωτικό επίπεδο υποστηρίζεται από αρκετά συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά και περιφερειακά στελέχη, μεταξύ των οποίων, οι Γιώργος Αποστολόπουλος, Αποστόλης Ραυτόπουλος, Κώστας Κουλούρης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Σίμος Δανιηλίδης, Τάσος Χειβιδόπουλος, Νίκος Ζενέτος, Παντελής Καμάς, Λάμπρος Παλάντζας, Γιώργος Ηλιάδης, Στέλιος Τσάκαλος, Σωτήρης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Στοϊμενίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Κώστας Κιτιξής, Βαγγέλης Πετριτζίκης, Μαρίνος Σκανδάμης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος διατηρεί -και λόγω θεσμικής ιδιότητας- τον τομέα των σχέσεων με τον Τύπο, του Νίκου Βοσδογάνη, που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, στις επαφές της με τα ΜΜΕ και του Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος εκ της θέσεως του γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Στο στενό πυρήνα του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά είναι, επίσης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ στην κινητοποίηση για τον πολλαπλασιασµό των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς της συµµετέχουν και στελέχη από τη «Γεννηµατική» φρουρά, όπως οι Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Κώστας Γείτονας και Μιλτιάδης Παπαϊωνάννου.

Τέλος, το δικό τους σημαίνοντα ρόλο «παίζουν» ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώτης Αποστολόπουλος, καθώς και η προσωπική γραμματεία της Φώφης Γεννηματά, που αποτελείται από την Αλίκη Γεωργιακώδη, την Αντζελίνα Κοκκινοβράχου και την Εύα Δημητροπούλου.

Το επιτελείο Λοβέρδου

Κομβικό ρόλο στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ο Άγγελος Καραχάλιος, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία και ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας και θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε ζητήματα εσωκομματικών διεργασιών.

Την μπαγκέτα του συντονισμού της επικοινωνίας έχει η επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα Μαρία Μηλίνη, η οποία διαχειρίζεται τις καθημερινές επαφές με τον Τύπο για τρέχοντα θέματα και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ανά την επικράτεια, ενώ παράλληλα έχει τη βασική ευθύνη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην υπουργού.
Ιδιαιτέρως δύσκολο έργο έχει αναλάβει η οργανωτική τριπλέτα», η οποία αποτελείται από τον Χαράλαμπο Βαρδίκο, τον Βασίλη Χρήστου και την Αθηνά Μπούτση, που είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού.

Στον πυρήνα των συνεργατών του Ανδρέα Λοβέρδου συγκαταλέγονται πολλά στελέχη με εκλογική εμπειρία, όπως οι Γιώτα Γαζή, Ελισάβετ Γράψα, Γιάννης Μίχας, Έλενα Τριανταφυλλίδου, Γιώργος Ζέρβας, Νίκος Τσολακίδης, Αλεξάνδρα Σαγρή, Βούλα Γεωργάκη, Στέφανος Μιχαλάκος, Γιώργος Πόκκιας, Θωμάς Λουπέτης, Βαλάντης Αθανασίου, Τάσος Χρηστάκης, Παναγιώτης Κόνσουλας, Ρουμπίνη Αθανασίου, Μαρία Κανάκη, Γιώργος Χότζογλου, Δημήτρης Μπρίμης και Σταύρος Μαρκάτος.

Δίπλα από το επιτελείο έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες, αποτελούμενες από νέα πρόσωπα, που εργάζονται πάνω στην ατζέντα και το οργανόγραμμα των θέσεων που θα προβάλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Οι «στρατηγοί» του Ανδρουλάκη

Στο «στρατόπεδο» του Nίκου Ανδρουλάκη, το παιχνίδι στην εσωκομματική αρένα κάνουν στελέχη που προέρχονται από τις τάξεις της ΠΑΣΠ και της πάλαι ποτέ κραταιάς Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι, µάλιστα, στην πλειονότητά τους νέοι σε ηλικία, μεταξύ 35 και 45 ετών.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Στέφανος Ξεκαλάκης είναι οι άνθρωποι που έχουν εξ ολοκλήρου στην πλάτη τους, τον κεντρικό πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό.

Αμφότεροι είναι άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, γνωρίζουν πολύ καλά το πρόγραμμα και τους χρόνους του και οργανώνουν τις συναντήσεις, περιοδείες και παρεμβάσεις του.

Στο κεντρικό επιτελείο δραστηριοποιούνται και άλλα στελέχη με συγκεκριμένους ρόλους και αποστολή, όπως οι Νανά Βρυώνη, Μάρα Κουκουδάκη, Γιώργος Καραμπιζιώτης, Ηρακλής Δρούλιας, Γρηγόρης Φελώνης, Διονύσης Λαμπρίδης, Θανάσης Κονίδας, Μανώλης Χναρης, Γιάννης Λύτινας, Παναγιώτης Σημανδηρακης και Γιάννης Σμέρος.

Από εκεί και πέρα μία σειρά περιφερειακά στελέχη μοιράζονται εξίσου τα οργανωτικά. Ανάμεσα τους, οι Κώστας Βαρδαβάς, Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Κώστας Φασουλάκης, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Ανδρέας Βεντούρης, Κώστας Πετρίδης, Σταύρος Τζεδάκης, Νίκος Ξυλούρης Λευτέρης Πατάβρας, Γιάννης Τριγώνης, Αντώνης Σαουλίδης, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Βάιος Καλοπήτας, Κώστας Φωκίδης, Κώστας Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Ψυχογυιός.

Μεγάλο βάρος στο επικοινωνιακό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας του Νίκου Ανδρουλάκη έχει αναλάβει ο Βασίλης Πανάγος, ο οποίος έχει και την ευθύνη προώθησης της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί του Σαββατοκύριακου» 28.08.2021

Τα σχόλια είναι κλειστά.