Ειδησεογραφικό site

«Tο ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα», δηλώνει ο Ρέγκλινγκ

29

Ένα «διάγραμμα» απεμπλοκής της Ελλάδας από τη δανειακή στήριξη του ΔΝΤ και του EFSF, το οποίο περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των αδιάθετων χρημάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περιέγραψε από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να αντλήσει το σύνολο των κεφαλαίων που της διαθέτει το ΔΝΤ εάν δεν τα έχει ανάγκη.

«Η Ελλάδα μπορεί πάντα να πει ότι δεν θέλει περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ, διότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα χρήματα από το Ταμείο», δήλωσε και προσέθεσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει οικονομικά να μη λάβει αυτές τις εκταμιεύσεις, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την επόμενη αξιολόγηση της τρόικα.

Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση πως το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα ή την επιτήρησή της (monitoring) γιατί ορισμένες από τις χώρες της ευρωζώνης ζητούν την παρουσία του ΔΝΤ ως προϋπόθεση για τη στήριξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.