Ειδησεογραφικό site

Tήνος: Κάτοικοι αποδοκίμασαν και κατέβρεξαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο (Βίντεο)

28

Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σε αυτά της Εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στον εκάστοτε Μητροπολίτη.

Χθες, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της παντηνιακής κινητοποίησης στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Τήνου για την αλλαγή καθεστώτος στη λειτουργία του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη και τον αρχιερατικό επίτροπο του νησιού, τους οποίους θεωρούν κύριους υπαίτιους για τη μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας και διαχείρισης του Ιδρύματος.

Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την διοικούσα επιτροπή του ΠΙΙΕΤ, το αποτέλεσμα των οποίων είναι άκυρο, καθώς σε αυτές συμμετείχαν μόλις 8 από τους 33 εκλέκτορες. Όταν ο Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες, συνθήματα, ενώ τον κατέβρεξαν με μπουκάλια νερού.

Δείτε το βίντεο του cyclades24

Τα σχόλια είναι κλειστά.