Ειδησεογραφικό site

Tέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα

79

Η Ελλάδα αναδείχθηκε τέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή για τον μήνα Μάιο. Αυτό δείχνει το ευρωπαϊκό βαρόμετρο των online ξενοδοχειακών τιμών της Trivago για τον τρέχοντα μήνα.

Ειδικότερα, η χώρα μας παραμένει μεταξύ των φθηνότερων προορισμών στην Ευρώπη, παρότι η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στις ελληνικές μονάδες αυξήθηκε κατά 14,1% αυτό τον μήνα φθάνοντας σε 89 ευρώ από 78 ευρώ τον Μάιο του 2013. Μεταξύ των 24 χωρών που αναλύει τις ξενοδοχειακές τιμές η Trivago, φθηνότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Βουλγαρία (54 ευρώ), η Ρουμανία (66 ευρώ) και η Πολωνία (69 ευρώ). Tην υψηλότερη τιμή γι’ αυτό τον μήνα έχει η Δανία (168 ευρώ) με δεύτερη τη Νορβηγία (156 ευρώ).

Παράλληλα, η Trivago κατόπιν έρευνας προτείνει στους ταξιδιώτες δέκα ξενοδοχεία με πολύ καλές τιμές σε ευρωπαϊκούς προορισμούς για διαμονή από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, προκειμένου να «απολαύσουν τις πρώτες ακτίνες του ήλιου γι’ αυτή τη σεζόν». Στη λίστα των δέκα ξενοδοχείων περιλαμβάνεται και μία ελληνική μονάδα, η Royal Sun στα Χανιά της Κρήτης. Επίσης, η λίστα συμπληρώνεται με τρία ξενοδοχεία στην Ισπανία, δύο στην Πορτογαλία και από ένα στη Μάλτα, στην Τουρκία, στην Κροατία και στην Ιταλία.

Εξάλλου, στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή αυξήθηκε κατά 26% φθάνοντας σε 106 ευρώ. Παρά την αύξηση η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας παραμένει σχεδόν 30% χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των ξενοδοχειακών τιμών, όπως διαμορφώθηκε στo βαρόμετρο της Trivago. Ετσι, η Αθήνα γι’ αυτό τον μήνα είναι ο 16ος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή μεταξύ των 50 προορισμών-πόλεων. Φθηνότερη πόλη είναι η Σαραγόσα με 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακριβότερη η Γενεύη με 284 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.