Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιος για τα… φίλια πυρά, αναβολή του συνεδρίου και νέα πρόσωπα

121

Η απόφαση της αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ερχόμενη άνοιξη ικανοποίησε ιδιαίτερα όσους διαφωνούσαν με την πραγματοποίηση ενός διαδικτυακού συνεδρίου. Την σχετική πρόταση το συνέδριο να γίνει ηλεκτρονικά είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο Νίκος Παππάς αλλά δεν είχε βρει καμία ανταπόκριση, καθώς οι κομματικοί θεωρούσαν ότι δεν είναι απόλυτα ασφαλής η διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι μέσα από την προετοιμασία του συνεδρίου θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση, συσπείρωση του κόσμου και άρα έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει ευκολότερα το εγχείρημα της διεύρυνσης.

Νέο… αίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τους τομεάρχες οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει και νέα πρόσωπα στο άτυπο υπουργικό, χωρίς ωστόσο να χαλάσει τους συσχετισμούς και να δημιουργήσει αναταραχή.

Όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς θα φύγει από το Οικονομίας και θα πάει στο Υποδομών στην θέση του Γιώργου Βαρεμένου. Στη θέση του Νίκου Παππά αναμένεται να πάει ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ ακόμα δεν έχει απαντήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος εάν αποδέχεται την θέση του εκπροσώπου τύπου. Για να αναπληρωτής εκπρόσωπος ακούγεται το όνομα του   Ολυμπιονίκη του Ταε Κβο Ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να παραμείνουν στη θέση τους καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει το βάρος του στα θέματα οικονομίας, ανεργίας και στο ασφαλιστικό.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραμείνει στο Εξωτερικών, ο Νίκος Φίλης στο Παιδείας, και ο Γιάννης Ραγκούσης στο Προστασίας του Πολίτη.

Γκρίνιες για τα… φίλια πυρά

Πάντως τα εσωκομματικά «τζαρτζαρίσματα» δεν λένε να κοπάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξαν γκρίνιες και αντιπαραθέσεις με αφορμή επιθέσεις φιλοσυριζαϊκών ΜΜΕ στους προεδρικούς και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Τις περισσότερες επιθέσεις δέχθηκε ο Νίκος Παππάς χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσουν όσοι τον θεωρούσαν υπεύθυνο γι’ αυτή την κατάσταση.

Τα περισσότεροι στελέχη έλεγαν ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν βοηθούν την ενότητα του κόμματος δεδομένου ότι δημιουργούν εσωστρέφεια και καχυποψία.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του είπε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί επιθέσεις από τον τύπο παίρνοντας ωστόσο την απάντηση ότι άλλο είναι να σου κάνουν κριτική για πολιτικά λάθη και άλλο εξ αιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων

Τα σχόλια είναι κλειστά.