Ειδησεογραφικό site

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου για τους πυρόπληκτους της Αττικής στο Ηρώδειο

273

Τραγούδια με τη στιχουργική υπογραφή του μεγάλου Μάνου Ελευθερίου θα γεμίσει αυτή την Τετάρτη 29 Αυγούστου το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον γνωστό αγαπημένο και ευαίσθητο ποιητή από τη Σύρο, διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σκοπός, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το κράτος για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

.
Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, που άφησε τη τελευταία του πνοή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 97 συνανθρώπους μας. Με αυτή τη συναυλία τιμάται η ζώσα ιστορία που κληροδοτεί ο σπουδαίος ποιητής ο οποίος έπλασε στίχους που συντρόφεψαν όλους του Έλληνες επί δεκαετίες, σε όλες τις περιστάσεις του βίου τους. Σε στιγμές όμορφες αλλά και δύσκολες. Στη χαρά αλλά και στη λύπη. Στην προσωπική αγωνία αλλά και στον συλλογικό αγώνα. Στον έρωτα, στον ξενιτεμό,στην ελπίδα, αλλά και στη βαριά κι αγιάτρευτη απώλεια. Σαν αυτή της τραγωδίας στο Μάτι.

Μαζί με την υπόκλιση στη δική του μνήμη η συναυλία αφιερώνεται και στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Όσοι συνεργάστηκαν για αυτό το αφιέρωμα πιστεύουν ότι πρώτος ο Μάνος Ελευθερίου, ως στέρεα αλληλέγγυος άνθρωπος, θα συμφωνούσε μ΄ αυτό το χαρακτήρα συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους του .Αφιλοκερδώς, συμμετέχει πλήθος καλλιτεχνών: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος

Ώρα έναρξης της συναυλίας: 21:00

Τα σχόλια είναι κλειστά.