Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας με το Πούτιν στο Κρεμλίνο μετά από τρεισήμισι χρόνια

118

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός στο Κρεμλίνο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν – «Η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες μας παραμένει αναγκαία» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Στο Κρεμλίνο βρίσκεται μετά από τρεισήμισι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου έγινε δεκτός από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα «με ευχαρίστηση ξανά», επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας».

«Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσουμε για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μας και βέβαια για διεθνή θέματα και πώς εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε το καλωσόρισμα και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισήμισι χρόνια. «Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες» και πρόσθεσε ότι «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.