Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση με τον Τραμπ προτείνει ο Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι

101

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του – Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η πρόταση του Πούτιν διατυπώθηκε σε συνομιλίες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, στη Μόσχα.

«Θα βοηθούσε εάν συνεχίζαμε έναν απευθείας διάλογο με τον Αμερικανό πρόεδρο για τα διεθνή θέματα που αναμένεται ότι θα συμβούν στο προσεχές μέλλον, στο Παρίσι, για παράδειγμα», είπε ο Πούτιν στον Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο.

Από την πλευρά του, ο Μπόλτον είπε στον Πούτιν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα χαιρόταν να τον συναντήσει στο Παρίσι, ενώ συμφώνησε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τραμπ, στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, λέγοντας ότι ήταν «χρήσιμη, εν μέρει σκληρή, αλλά τελικά επικοδομητική». Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν κατάλαβε γιατί η σύνοδος προκάλεσε τόσο αρνητικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.