Ειδησεογραφικό site

Σύγκρουση Μαξίμου – Φώφης μετά την παρουσία Τσίπρα στην Σύνοδοτων των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

163

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στη Φώφη Γεννηματά, «συνόδευσε» την παρουσία του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αν και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ήταν απούσα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού».

«Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ, «στηλίτευσε» την στάση της Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως προαναφέραμε. δεν έδωσε το «παρών» στη σημερινή Σύνοδο

Σημειώνεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, η Φώφη Γεννηματά είχε συναντήσει τον πρόεδρο του PES και του είχε μεταφέρει ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των Σοσιαλιστών για το Σκοπιανό, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε ότι οι κυβερνητικές διαρροές έρχονται για να καλύψουν το «ναι σε όλα» που είπε ο πρωθυπουργός στην Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό, «σε βάρος των συμφερόντων της χώρας».

«Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλιά του για την κυρία Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια. Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής» προσέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

Σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα υπήρξε και από τη ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: Την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες «δημαγωγούς» όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την «πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα» των συμπατριωτών του».

«Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για την χώρα. Γι’ αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων» καταλήγει η ΝΔ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.