Ειδησεογραφικό site

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά

652

Μνήμες, συγκίνηση και πολλαπλές αναφορές στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Σύσσωμη οι οικογένεια Μητσοτάκη, οι οικογένειες των παιδιών του και των εγγονιών του ταξίδεψαν από χθες στα Χανιά για το μνημόσυνο, όπου και θα παραμείνουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη δεν προέβησαν σε δηλώσεις ενώ μετά το πέρας της δέησης μίλησαν με τον κόσμο και επικοινώνησαν με φίλους και συνεργάτες του πατέρα τους που δραστηριοποιούνται κομματικά στο νομό.

Βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη από όλη την Κρήτη αλλά και φίλοι της οικογένειας από την υπόλοιπη Ελλάδα βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια Μητσοτάκη σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπως ακούστηκε να λέει η Ντόρα Μπακογιάννη σε φίλους της.

Για άνθρωπο της συναίνεσης, της υπομονής, των καλών λόγων, της ηρεμίας και της πολιτικής ισορροπίας, έκαναν λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φίλοι της οικογένειας και φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Σήμαινε πάρα πολλά για όλη την Ελλάδα αλλά και για μένα προσωπικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η παρουσία του συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις, αλήθεια που έχει λείψει τόσο πολύ από το πολιτικό μας σύστημα και υγιής πατριωτισμός, αγάπη για την Ελλάδα» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης ήταν πάντα ένας μετριοπαθής κεντρώος πολιτικός, που πίστευε στην ανάγκη της σοβαρότητας και της ενότητας και ήταν απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες και είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα μας έλεγε πως με τη βία η κοινωνία γίνεται ζούγκλα και όλοι ζημιωνόμαστε, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι».

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα που γέννησαν τα Χανιά και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη μεταπολεμική και μεταπολιτευτική περίοδο στη χώρα μας», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας που επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, «πολλές φορές πρόωρα εντόπισε σημαντικά ζητήματα και είπε αλήθειες που ενδεχομένως δεν εκτιμήθηκαν τον καιρό εκείνο. Και σήμερα λέγονται αλήθειες που θα εκτιμηθούν αργότερα, όμως έχει μεγάλη αξία και σημασία να μπορούμε να εκτιμήσουμε και να αντλήσουμε από τον καθένα αυτό το οποίο πρέπει και να μπορέσουμε σα χώρα με ομόνοια να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία έχουμε. Δεν πρέπει να αφορίζουμε με ευκολία, δεν πρέπει να σκύβουμε και να υποκύπτουμε ποτέ στις εύκολες λύσεις, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να θέλει να ακούσει. Όχι λοιπόν στην ευκολία, ναι στην ευθύνη και αυτό πρέπει να ακολουθεί όλο το σύγχρονο πολιτικό σύστημα».

Ο βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε: «Σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο, σπουδαίος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ήταν άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ήταν γνωστή η στήριξη που έδειχνε στα ανθρώπινα δικαιώματα. ‘Αρα σε όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα -πολιτική ένταση για τη βία- θα είχε ρόλο εξαιρετικά ενεργό ώστε να κατεβάσει τους τόνους και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως αξίζει στη δημοκρατία».

Η οικογένεια Μητσοτάκη στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.