Ειδησεογραφικό site

SWISS NOW! Ελβετοί αρχιτέκτονες στο Μουσείο Μπενάκη (ΦΩΤΟ)

22

Το αφιέρωμα παρουσιάζει τις σύγχρονες ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και προκύπτει από τον συνδυασμό δύο εκθέσεων.

  • Στο κομμάτι που αφορά την «Ελβετική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική τοπίου» (the Swiss touch in landscape architecture), τονίζεται ο πλούτος, η ποικιλομορφία και η πολυπλοκότητα της ελβετικής αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων.
  • Η έκθεση «Ελβετικές θέσεις – 33 λήψεις για βιώσιμες προσεγγίσεις στην κατασκευή» (Swiss positions – 33 takes on sustainable approaches to building) περιλαμβάνει την απεικόνιση 33 αντιπροσωπευτικών έργων της ελβετικής αρχιτεκτονικής της τελευταίας εικοσαετίας, που ευαισθητοποιούν σχετικά με τη συνειδητοποίηση και την κοινωνική ευθύνη όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «SWISS NOW. Σύγχρονες Ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική» στις 14/12 θα πραγματοποιηθεί και μία ημερίδα με τίτλο «Μοντέλα αρχιτεκτονικής παραγωγής, παράλληλοι κόσμοι», με τη συμμετοχή του Ελβετού αρχιτέκτονα Luca Ortelli. Η ημερίδα θα καλύψει θεματικές όπως ο σύγχρονος τρόπος της αρχιτεκτονικής παραγωγής και κατασκευής, το πλαίσιο των οικοδομικών κανονισμών και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην αρχιτεκτονική.

Η έκθεση
«SWISS NOW!»
Μουσείο Μπενάκη Κτ. Πειραιώς: Πειραιώς 138, Αθήνα, τηλ. 210 3453111
Εγκαίνια: 26/11, 20:00
Διαρκεί: ως 31/12
Είσοδος: 2-4 ευρώ

Η ημερίδα
«Μοντέλα αρχιτεκτονικής παραγωγής, παράλληλοι κόσμοι»
Ομιλητής: Luca Ortelli
Ημερομηνία: 14/12
Ώρα: 18.30

Τα σχόλια είναι κλειστά.