Ειδησεογραφικό site

Süddeutsche Zeitung: Σχέδιο σοκ με βήματα τρόμου για την Ελλάδα

29

 

dimosieumaΝέα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης ναυαγήσουν.

Τα παραπάνω μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας πως όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η εφημερίδα παρουσιάζει ένα σχέδιο τρόμου και τα βήματα που ετοιμάζονται να προτείνουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός αν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα γερμανικές πηγές τονίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής -αν τελικά λάβει χώρα- η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητηθεί πιθανή, πολιτική λύση προχωρήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.