Ειδησεογραφικό site

Stratfor: Οι προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου την επόμενη 10ετία

100

Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια σε γεωπολιτικό-οικονομικό επίπεδο ότι:

Η Ρωσία θα διαλυθεί σε μικρότερα κράτη, με τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν την ευθύνη να διασφαλίσουν τα πυρηνικά όπλα της Μόσχας.

russia_stratfor_1.JPG

Η Γερμανία θα κλονιστεί από την κρίση του ευρώ, ενώ η Πολωνία θα αναλάβει δράση ως μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης.

stratfor_1.JPG

Ουσιαστικά θα υπάρχουν τέσσερις Ευρώπες. Η Σκανδιναβία και η Μεγάλη Βρετανία, η Νότια Ευρώπη με Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, η Δυτική Ευρώπη με Γερμανία, Τσεχία και Αυστρία, και η Ανατολική Ευρώπη, με τις χώρες της Βαλτικής, την Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Οι δεσμοί της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα αυξηθούν, αφού η Ουάσιγκτον θα πρέπει να βρει ένα στήριγμα στην περιοχή, ώστε να εμποδίσει την Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο.

Θα εμφανιστούν 16 μικρές Κίνες στις ασιατικές οικονομίες, ενώ η κινεζική οικονομία θα επιβραδυνθεί.

stratfor_2.JPG

Το Μεξικό και η Αιθιοπία θα αποτελέσουν παγκόσμιο προορισμό ανειδίκευτων εργατών, ενώ η Ιαπωνία θα γίνει η ανερχόμενη ναυτική δύναμη της Ασίας.

stratfor_3.JPG

Η Κίνα θα προσπαθήσει να ελέγξει τους ναυτικούς δρόμους, τους οποίους χρειάζεται η Ιαπωνία, ενώ οι ΗΠΑ θα χάσουν μέρος της παγκόσμιας επιρροής τους και των σχέσεων τους με άλλες χώρες του κόσμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.